Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς και Σέρρες Τετράδα «φωτιά» στον δείκτη θετικότητας!

Με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα δεδομένα που αφορούν στον δείκτη θετικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς και φυσικά εμείς στις Σέρρες είμαστε η τετράδα «φωτιά», που φέρνει τεράστια ανησυχία για το επιδημιολογικό τους προφίλ, τη στιγμή πάντως που σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Προσέξτε ο δείκτης θετικότητας στις εν λόγω περιοχές διαμορφώνεται στην Λάρισα στο 2,55%, στην Μαγνησία στο 2,16%, στο Κιλκίς στο 2,07% και εμείς στις Σέρρες στο 2,03%

Για να καταλάβετε την διαφορά η κατάσταση στην Αττική είναι σχετικά ήπια, με μόνο το κέντρο της Αθήνας να ξεπερνά τη μονάδα (1,07%), ενώ η  Θεσσαλονίκη ήδη έφτασε στο 1,66%.

Για αυτό άλλωστε είναι έντονος ο προβληματισμός που επικρατεί στη δημοτική αρχή, σχετικά με τη διοργάνωση της «Πολιτείας των Ευχών».

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και με τα κρούσματα να συνεχίζουν την ανοδική τους… πορεία, η δημοτική αρχή θα κληθεί θέλει δεν θέλει και μάλιστα πολύ σύντομα να πάρει μια απόφαση.

Αν θα γίνει ή δεν θα γίνει η «Πολιτεία των Ευχών»…