02/02/2023
14.2 C
Serres

ΣΕΡΡΕΣ: H ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ;

Και πάμε στο Τσάρο της Οικονομίας μας επί Σημίτη Στον κ.Παπαντωνίου

Χθες το βράδυ, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός και η σύζυγός του άκουσαν τους ανακριτές Διαφθοράς και την εισαγγελέα να τους ανακοινώνουν την απόφασή τους να τους προφυλακίσουν, μιας και θεωρούνται ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. 

Γιατί κατηγορούνται;

Ο Γιάννος κατηγορείται πως πήρε «δώρο» για να προχωρήσει η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND  B.V. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για σύμβαση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις Αρχές, υπήρξαν ενδείξεις ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Θα μου πείτε είναι εύκολο να αποδειχθεί η κατηγορία

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών από λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπός της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Από εκεί τμηματικά μεταφέρονταν στην Κύπρο, από όπου γίνονταν τμηματικές αναλήψεις ποσών.

Τα επίμαχα ποσά, κατά τους ανακριτές, εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου.

Δηλαδή ο ένας φίλος τα έδινε σε άλλο φίλο

Ο μηχανικός, τώρα αυτός με τα χρήματα, που είναι μάλιστα και κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Άρα λογικά αυτός έδωσε τον Παπαντωνίου!

Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, προφανώς στηρίχτηκε σε αδιάσειστα στοιχεία εναντίον τους.

Μπορεί βέβαια και να έχει και πολιτικό «χρώμα» η προφυλάκιση και πιθανότατα να ισχύει και το «δόγμα Πολάκη» για να μπουν κάποιοι στη φυλακή προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Όμως, είναι σίγουρο ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για λογαριασμούς του πρώην υπουργού και δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε για τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που φέρεται να δόθηκαν ως μίζες για τις φρεγάτες.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η προφυλάκισή του λειτουργήσει και ως ένα νέο σκηνικό «Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη», παρ’ ότι οι τελευταίοι έχουν δικαστεί και καταδικαστεί ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είναι προφανώς «αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου», μέχρι δηλαδή να δικαστούν και να καταδικαστούν.

Το νέο σήριαλ που θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες βολεύει πολύ την κυβέρνηση αφού εν μέσω προεκλογικής περιόδου (όποτε κι αν στηθούν κάλπες) το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κάθαρση», «να πάνε τα λαμόγια στη φυλακή», «εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, οι άλλοι είναι βρόμικοι» κ.λπ.

Είναι όμως έτσι;

Γιατί αν δεν είναι ….

Ζήτω που καήκαμε!