ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΑΠΑΣ!

Προεκλογική περίοδο διανύουμε και ευτυχώς για την δημοτική αρχή, ήρθαν οι τρεις πρώτοι δίδυμοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και για τα σύμμεικτα και για τα ανακυκλώσιμα υλικά και ήδη τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παντελή Χράπα.

Να θυμίσω πως πρώτος ο κ. Χράπας μίλησε στην πόλη μας για εφαρμογή συστημάτων υπογειοποίησης των κάδων, για τοποθέτηση press-containers και άλλος μοντέρνους τροπους και μεθόδους αποκομιδής.

Οφείλω όμως να τονίσω πως ο Δήμος έπρεπε να ξεκινήσει από τους πολίτες.

Αυτούς θα πρέπει να εκπαιδεύσει ο Δήμος μας πως να κρατά την πόλη του καθαρή, και πάντα με την ενεργό συμμετοχή του.

Θα πρέπει να ενημερωθεί ο πολίτης για την εφαρμογή ενός νέου κανονισμού καθαριότητας, και να καθιερωθεί επιτέλους ο επόπτης καθαριότητας,

ένας θεσμός που υπάρχει στην Ευρώπη χρόνια τώρα, να μάθει όλη η κοινωνία τι είναι τα πράσινα σημεία αμέσως μόλις δημιουργηθούν και φυσικά θα δημιουργηθούνε κέντρα ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε γειτονιά

Καλό θα ήταν να γίνουν και εδώ στις Σέρρες επιχειρήσεις που θα αγοράζουν προιόντα ανακύκλωσης και επίσης να δημιουργηθούν επιχειρήσεις που θα πουλάνε προιόντα που δημιουργήθηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά.

Και παραδείγματα υπάρχουν πολλά.

Και εδώ και στο εξωτερικό!

Προς το παρόν οι τρεις δίδυμοι κάδοι απορριμμάτων που είναι υπόγειοι και θα λειτουργούν με συμπίεση, τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης και εκεί όπου υπάρχει συσσώρευση απορριμμάτων από τα καταστήματα και θα αντικαταστήσουν πολλούς υπέργειους.

Μάλιστα δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα που εξυπηρετούν τους υπάρχοντες κοινούς τροχήλατους κάδους, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης του Δήμου.

Θα τοποθετηθούν αρχικά σε τρία σημεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών :

ο Πρώτος Ερμού και Τσαλδάρη,

ο δεύτερος Περιστέρη Κωστοπούλου και 29ης Ιουνίου

και ο τρίτος στην οδό Χατζηιακώβου

ενώ το κάθε πτυσσόμενο πλαίσιο θα φέρει δυο (2) θέσεις κάδων απορριμμάτων 1100 lit κοινής χρήσης , πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αδειάζουν καθημερινά.

Έτσι δεν θα βλέπουμε και τα απορριμματοφόρα καθημερινά στο κέντρο, πράγμα που αν μη τι άλλο είναι …αντιαισθητικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here