Ο Νομός Σερρών ανέβηκε επίπεδο από επιδημιολογικής πλευράς

Μπορεί να υστερούμε στην ανάπτυξη, αλλά από επιδημιολογικής πλευράς, περάσαμε στο δεύτερο επίπεδο, στο επίπεδο τρία (3) από πλευράς επικινδυνότητας

Αυτό επιβάλλει από σήμερα την αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, μαζί με την Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία, και τη Λάρισα που προστέθηκαν μαζί μας.

Σε… πορτοκαλί, δηλαδή σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, βρίσκονται συνολικά 17 περιοχές εκτός από τις τέσσερις προαναφερθείσες, η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Από σήμερα βρισκόμαστε σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση

Ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, και εντάσσει τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα περιφερειακές ενότητες εντάσσονται στα εξής επίπεδα :

Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, της κάθε περιοχής, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης αλλά και της συσχέτισης των κρουσμάτων και των επαφών τους.

17 κριτήρια αναλύονται και αξιολογούνται σε καθημερινή βάση προκειμένου να καθοριστεί το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής.

Οι Σέρρες ήδη αναβαθμίστηκαν ήδη στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού κινδύνου, έπειτα από μια διαδρομή, στην οποία από μονοψήφιο αριθμό, φτάσαμε σε τριψήφιο, με πολλαπλές νέες διαγνώσεις και εστίες της λοίμωξης Covid-19 και κύριο χαρακτηριστικό τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων. 

Διαβάστε επίσης για τους Σερραίους Αστυνομικούς: