Δημήτριος Αθ. Σιαμάγκας:« Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας τα παιδιά.»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτριος Αθ. Σιαμάγκας δίνει την θέση του Δήμου Σερρών για την νέα σχολική χρονιά.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα κι οι αίθουσες των σχολείων όπως κι οι πεντακάθαρες αυλές τους είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους.

Η ανάγκη, ως το ισχυρότερο κίνητρο, γράφει την ιστορία. Έχοντας όλοι συνειδητοποιήσει την ανάγκη των καιρών εδώ και 20 σχεδόν μήνες κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Ο Δήμος Σερρών από την πλευρά του στήριξε μέχρι σήμερα τις σχολικές του μονάδες με επιπλέον δωρεάν μάσκες, υπερεπαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και χλωρίνης, απολυμάνσεις, θερμόμετρα και πύλες θερμομέτρησης, προστατευτικές στολές και ατομικά είδη προστασίας για εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, που φέτος αυξήθηκε κατά δέκα με εντολή του Δημάρχου μας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου θα συνεργαστούμε και πάλι, γιατί όλοι έχουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας τα παιδιά.

Δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό, βάζοντας τη θετική μας διάθεση, λύνοντας τα προβλήματα στη γέννησή τους και εδραιώνοντας τη σχέση μας στην αγάπη και την αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε τις αβεβαιότητες του μέλλοντος. Κανείς μας δεν επιθυμεί την αναστολή λειτουργίας της διά ζώσης διδασκαλίας, που ακρωτηριάζει τις – πλην της οράσεως – αισθήσεις και αποστερεί από τους μαθητές τη χαρά της σχολικής ζωής.

Ιδιαίτερη υπόσχεση δίνω στα παιδιά, που πρώτη φορά θα έρθουν σε επαφή με το νέο τους περιβάλλον, τα πρωτάκια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά θα γίνει το σχολείο τους, ένα φωτεινό μονοπάτι γνώσης και εμπειριών, μια αναβλύζουσα πηγή αγάπης. Αυτή η αγάπη θα τοκίζεται και θα αυξάνεται κι ως αντίδωρο θα την κοινωνούμε όλοι μας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και … ανοιχτά σχολεία!!!