Σύσκεψη ουσίας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών στην Αντιπεριφέρεια !

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Διοικητήριο παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρη Μπίλια, με αντικείμενο την επίσπευση των εργασιών για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Σερρών.

Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε να «τρέξει» η διαδικασία

Η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου είναι ένας από τους άμεσους στόχους τόσο για το Υπουργείο Υποδομών, όσο και για τον Δήμο Σερρών, αλλά και την Περιφέρεια, για αυτό και είχαμε το Σάββατο το μεσημέρι σύσκεψη καθώς στόχος παραμένει η επιτάχυνση των διαδικασιών για να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου το οικόπεδο να αποκτήσει τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Κώστας Καραμανλής Υπουργός Υποδομών: «Θέλουμε να προχωρήσουμε το έργο με ταχύτητα»

Το Υπουργείο εργάζεται για την επίσπευση των διαδικασιών και την εκτέλεση του έργου που θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των  δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων,  των νομικών εξυπηρετώντας το σύνολο της κοινωνίας, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και για αυτό τον λόγο είναι μαζί μας και ο δήμαρχος Σερρών και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπίλιας.

Άλλωστε σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να είμαστε συνεπείς και εγώ με τον Δήμο έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία για όλα τα πολύ σημαντικά έργα που σιγά- σιγά έχουν αρχίσει να δρομολογούνται  και  να φαίνονται»

Πάρης  Μπίλιας (Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων ΠΚΜ): Ξεκινάει η πρώτη φάση του διαγωνισμού!

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιες ενέργειες και από πλευράς του Δήμου Σερρών, προκειμένου το οικόπεδο να αποκτήσει τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο.
 

Είναι εφικτό σε ένα χρόνο από σήμερα να υπάρξει ανάδοχος και σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου».

Αλέξανδρος Χρυσάφης (Δήμαρχος Σερρών): «Η καλή συνεργασία με τον Υπουργό έχει αποτύπωμα για το Δήμο»

«Η καλή συνεργασία με τον Υπουργό έχει αποτύπωμα για το Δήμο» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης που  χαρακτήρισε τη σύσκεψη ουσιαστική καθώς θα δρομολογήσει τις διαδικασίες

Υπάρχουν θέματα τα οποία αντιμετωπίζονται από κοινού  και δρομολογούνται, τόνισε, επιβεβαιώνοντας την πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή.

Η συνεργασία έχει αποτύπωμα σε μια σειρά χρηματοδοτήσεων και μια σειρά λειτουργιών του Δήμου, τόνισε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης και μια από αυτές είναι η δημιουργία ενός αιτήματος πολλών ετών, του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Με την συμβολή του, με τη συμμαχία του και την αμέριστη βοήθεια του όλα τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν για  ένα σύνθετο έργο θα επιλυθούν. Είναι χαρά να έχουμε τέτοιου είδους  βοήθειες και συμμαχίες για το Δήμο.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Σερρών):
«Η ομάδα της Περιφέρειας είναι πάντα στη διάθεση της πολιτείας»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλο διαβεβαίωσε πως η ομάδα της Περιφέρειας είναι πάντα στη διάθεση της πολιτείας και του πρώτου βαθμού.

«Δημιουργούμε υποδομές,  είναι δύσκολο να δημιουργήσεις υποδομές, θέλει καλή προεργασία γιατί ένα έργο δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις»

Πάντως όλοι θεώρησαν δεδομένοι πως σε ένα χρόνο θα έχουμε ανάδοχο του έργου και σε δύο θα έρθει η ολοκλήρωση

Ήδη έχει γίνει από το Δήμο και την ΔΕΥΑΣ η ανταλλαγή του οικοπέδου 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, ενώ είναι γνωστό πως το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ που ενισχύσουν σημαντικά την περιφερειακή ανάπτυξη  και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. 

Άλλωστε για το Υπουργείο Υποδομών οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αποτελούν κεντρικό πυρήνα της πολιτικής και είναι πιστοί και στα χρονοδιαγράμματα που θέτουν για την υλοποίηση των έργων.