Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Όχι στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά αλλάζει ριζικά προς το αρνητικό τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων.

Η κατάργηση του 8ώρου, η αύξηση των υπερωριών, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το απλήρωτο διάλειμμα και η απλήρωτη «επιφυλακή», η απελευθέρωση των απολύσεων, η γενίκευση της τηλεργασίας, η υπονόμευση του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανώνονται και να διεκδικούν, η κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας είναι μόνο μερικές από τις ανατροπές που επιφέρει στην καθημερινότητα των εργαζομένων που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτό τον τρόπο όμως άμεσα ή έμμεσα επηρεάζεται επίσης πάρα πολύ αρνητικά και η καθημερινότητα των ΑμεΑ, καθώς είτε οι ίδιοι ως εργαζόμενοι, είτε εξαιτίας του γεγονότος ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της βλάβης τους στην καθημερινότητα τους αποτελεί ατομική τους υπόθεση και υπόθεση της οικογένειας τους -δηλαδή των εργαζόμενων.

Πλέον ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί σε μία σειρά από εργασιακούς χώρους θα παγιωθεί ως πρακτική και θα γενικευτεί παντού.

Ακόμη χειρότερα θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής ως σημείο αναφοράς για τις εργασιακές σχέσεις, καθιστώντας περεταίρω πιο απάνθρωπες τις εργασιακές συνθήκες σε εκείνους τους εργασιακούς κλάδους που το πλαίσιο λειτουργίας τους τείνει να βρίσκεται σήμερα σταθερά κάτω από το οποιοδήποτε σημείο αναφοράς.

Με λίγα λόγια οι εργασιακές συνθήκες θα χειροτερέψουν δραματικά παντού!

Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου!