Από σήμερα κλειστά σχολεία, ΚΑΠΗ και ΔΗΠΕΘΕ!

Δεν πρόλαβε να βγάλει την δική του απόφαση ο Δήμαρχος Σερραίων για το κλείσιμο των σχολείων για την Πέμπτη και την Παρασκευή και έβγαλε ο υπουργός υγείας κ.Κικίλιας την δική του απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων και μάλιστα για 14 ημέρες.

Πάντως και χθες δεν πήγαν στο σχολείο τους για καθαρά προληπτικούς
λόγους οι μαθητές των ΕΠΑΛ Νιγρίτας και Ηράκλειας που επέστρεψαν
προχθές από σχολική εκδρομή στην Ισπανία.

Την πρόταση έκανε ο Νομίατρος Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης για καθαρά προληπτικούς λόγους λόγω του κορωνοϊού και πέρασε.

Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφού ενημέρωσε την Περιφέρεια και με τη
σειρά της τον ΕΟΔΥ, πήραν εντολή να παραμείνουν σπίτι τους, μαθητές
και συνοδοί για δύο ημέρες, παρότι κανένας τους δεν παρουσίασε κανένα
σύμπτωμα.

Πάντως πρώτος από όλους ο Δήμος Σερρών για προληπτικούς λόγους
δημόσιας υγείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών
πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων παιδιών και ενηλίκων από 10
Μαρτίου έως 22 Μαρτίου 2020.

Aναστολή λειτουργίας και από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Επίσης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, καθώς
και όλων των διοργανώσεων που αυτό φιλοξενεί, έως τις 22 Μαρτίου 2020,
προχώρησε στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής
Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), από τις 10 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου
και φυσικά την προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων
Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των κλειστών
γυμναστηρίων αυτών και όλων των υπολοίπων δημοτικών αθλητικών και
πολιτιστικών χώρων.

Βέβαια το κακό είναι που κλείνει , έστω και για λίγο, το ΔΗΠΕΘΕ μας
που μόλις προχθές είχε πρεμιέρα και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

O Θείος Βάνια του Άντον Τσέχωφ, μία φιλόδοξη και όμορφη παραγωγή σε
σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων
ηθοποιών, ακόμα προγραμματίζει (;) την δική της περιοδεία στην Αθήνα,
μόνο που κανένας δεν είναι σε θέση σήμερα να πει με σιγουριά, αν και
πότε θα γίνει…

Καμιά φορά δεν χρειάζεται μόνο η θέληση, αλλά και η …τύχη!

Προφανώς είχε δίκιο η καλή γιαγιάκα που μας προέτρεπε να μην βλέπουμε
τα στραβά τα ποδαράκια της, αλλά το καλό το …ριζικό της!

Για τις επόμενες 14 ημέρες Κλειστά όλα τα σχολεία στο Νομό Σερρών

Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τα σχολεία, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια , τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά θα μείνουν κλειστά από σήμερα και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για δύο εβδομάδες

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας και ενώ ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 89.

Το υπουργείο Υγείας δεχόταν από νωρίς εισηγήσεις από δημάρχους και τοπικούς φορείς με το φόβο διασποράς της νόσου και εν τέλει αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια.

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών

Σημειωτέων πως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη σύμφωνα με την οποία αύριο Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα παραμένανε κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του δήμου Σερρών .

Ο λόγος της αναστολής λειτουργίας θα γινόταν προκειμένου να υπάρξει λόγω κοροναιού προληπτικός ψεκασμός απολύμανσης των σχολικών μονάδων.

Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι Αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθημερινά νέα έκτακτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του ιού.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

Νέα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού

ΟΙ Αρχές ανακοίνωσαν μία σειρά νέων έκτακτων μέτρων τα οποία εστιάζουν κυρίως στην προστασία των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα και αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι τα εξής:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα σε: ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κοροναϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, με την επισήμανση πως στις συναντήσεις και συναθροίσεις εξετάζεται πια και το ενδεχόμενο τηλε-διάσκεψης.
  • Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Διαβάστε επίσης εδώ για τη θέση Κλειδί στον Προμαχώνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here