Σήμερα από το κανάλι της Βουλής «Στη Σκιά των Ηρώων» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

«Στη Σκιά των Ηρώων» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών ΔΗΠΕΘΕ Σερρών που θα μας διηγηθεί σήμερα τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, μέσα στις συνθήκες μιας πρωτόγνωρης για τον σύγχρονο άνθρωπο πανδημίας, που επέβαλλε την αναστολή λειτουργίας των χώρων πολιτισμού, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών επιχείρησε με την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στην περίοδο της επανάστασης με στόχο να δώσει από την δική του πλευρά μια καλλιτεχνική ερμηνεία στην ιστορική πραγματικότητα.

Σε πρώτη πρεμιέρα θα προβληθεί σήμερα από το κανάλι της Βουλής στις 2 το μεσημέρι και σε επανάληψη στις 4μ.μ. , ενώ στις 9μ.μ. θα προβληθεί από το κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο Youtube και από την πλατφόρμα e-stage.gr.

Συντελεστές του είναι στην σκηνοθεσία ο  Ένκε Φεζολλάρι, Διεύθυνση Φωτογραφίας – μοντάζ : Ξένια Τσιλοχρήστου, Καλλιτεχνική σύλληψη: Καλλιόπη Ευαγγελίδου – Ένκε Φεζολλάρι,

Έρευνα-επιμέλεια ιστορικών κειμένων: Δρ Άντα Διάλλα, Μουσική: Κωνσταντίνος Παπουτσής, Β΄Οπερατέρ: Στέλιος Γουγούνας,

Υπεύθυνος ήχου: Γιώργος Δασκαλάκης, Οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Δαμιανίδου, Βοηθός παραγωγής: Ευδοκία Καρανίκα

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σε συμπαραγωγή με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

Μην το χάσετε!

Δείτε επίσης