Η Σύμπραξη φέρνει την… επιτυχία;

Λόγω ψύχους ο Δήμος Σερρών «άνοιξε» τις πόρτες!

Μας πάγωσε η «Ζηνοβία» μέσα στο Σαββατοκύριακο και μόνο ο Δήμος Σερρών θυμήθηκε πως έχουμε και ανθρώπους χωρίς θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο. Καλώς λοιπόν και λόγω του ψύχους των ημερών, ο Δήμος Σερρών για τη Δευτέρα και τη Τρίτη άνοιξε για τους συμπολίτες μας την αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ και την αίθουσα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ως χώρους θέρμανσης, απ’ τις 8:00 πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ

Τώρα το αν φτάνει ή όχι και το πως θα ζεσταθούν οι άνθρωποι την Πρωτοχρονιά, είναι ένα άλλο ζήτημα. Θα μου πεις από ολότελα, καλή και η …Παναγιώταινα!

Λευκή Νύχτα στις Σέρρες

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της Πολιτείας των ευχών και φυσικά είχαμε την Παρασκευή το βράδυ και την πρώτη «Λευκή Νύχτα» για την αγορά των Σερρών.

Μια εκδήλωση που πολλοί προγραμμάτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έλαχε στην Κούλα την Μηλίγκα να την κάνει πραγματικότητα.

Μια διοργάνωση που στηρίχθηκε τόσο απ’ την Αντιπεριφέρεια Σερρών, όσο και από το Δήμο, αλλά και το Επιμελητήριο, που αξιώθηκε τελικά να δώσει δυο χιλιάρικα για την αγορά των Σερρών και την όλη εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που ξεκίνησε απ’ τις εννιά και με το ζόρι έφτασε μέχρι και τις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής , αν και είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η Λευκή Νύχτα θα γίνει θεσμός;

Σήμερα βέβαια διαπιστώσαμε πως στόχος της Διοίκησης μετά την επιτυχία της πρώτης Λευκής Νύχτας και φυσικά ευχή όλων των φορέων είναι να καθιερωθεί ώστε να γίνει θεσμός.

Θα μου πεις εσύ τα έλεγες εδώ και χρόνια….

Τα έλεγα δεν τα έλεγα, βεβαίως, άλλος είχε το μαχαίρι και άλλος το …πεπόνι!

Και στην προκειμένη περίπτωση όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου που έψαχναν ένα άνθρωπο να μπει μπροστάρης και να καθαρίσει για αυτούς…

Αλλιώς δεν εξηγείται.

Φέτος είχαμε την τύχη να συμπέσει η πρόταση για την εκδήλωση με την Πολιτεία των Ευχών των Ευχών και να αναλάβει ο Δήμος Σερρών το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων, μιας και ο Εμπορικός, χρόνια τώρα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες κάποιας μεγάλης ….δραστηριότητας!

Η κρίση θέλετε, η ανέχεια της αγοράς ή στην τελική τα λιγοστά μέλη του παλιότερου συλλόγου του νομού μας, δεν επέτρεπαν κανενός είδους μαγκιές…

Σπυρόπουλος και Χρυσάφης πέτυχαν τη Λευκή Νύχτα

Φέτος όμως και η στήριξη από την Περιφέρεια ήταν δεδομένη και αυτό φάνηκε από την αμεσότητα με την οποία ο κ.Σπυρόπουλος πήγε το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και το ότι το πέρασε …

Για το Δήμο μην το συζητήσουμε, μιας και ο ίδιος ο Δήμαρχος και το ήθελε και το επέβαλε σε φίλους και συνεργάτες με κερδισμένους τους …καταναλωτές!

Καθώς τόσο οι μαγαζάτορες ήθελαν και κάνανε την μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση στους πελάτες τους, αλλά και κολλήσανε στις προθήκες τους την μεγάλη είδηση.

Το αποτέλεσμα φυσικά θα πρέπει να τους δικαίωσε μιας και τόσο η αγορά, όσο και οι καταναλωτές την αγκάλιασαν και την στήριξαν.

Οπότε την άλλη φορά, με καλύτερη οργάνωση και ίσως και σε μια άλλη εποχή (Πάσχα ή Φθινόπωρο) και πάντα με παρόντες όλους τους φορείς και φυσικά χωρίς την άκρως απαραίτητη Σερραική τσιγκουνιά, λογικά θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Ακόμα και τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν την δική τους πορεία εναντίον της όλης εκδήλωσης , μιας και την θεωρούν όπως λένε και οι ίδιοι «πολιορκητικό κριό» για τα εργατικά δικαιώματα, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην τοπική αγορά, μου φάνηκαν κομμάτι …ηπιότεροι!

Ή κάνω..λάθος;

Συγχαρητήρια στη φιλανθρωπική προσπάθεια του ΟΕΒΕΣ

Δεν ξέρω αν έπρεπε την ίδια μέρα να είχαμε και την φιλανθρωπική δράση της Ομοσπονδίας, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως κι αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες των μελών της διοίκησης της.

Και αυτοί την Παρασκευή με τo σύνθημα « Ελάτε να δώσουμε αγάπη και να πάρουμε χαρά» κινητοποίησαν τους Σερραίους και η προσφορά τους στη φιλανθρωπική δράση της Ομοσπονδίας ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο ΧΩΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , δράση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Βέβαια εδώ τα μπράβο πρέπει να πάνε και στους Σερραίους επιχειρηματίες που στήριξαν την προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here