Στη Σύνοδο Κορυφής για τη Συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Σε επίπεδο υφυπουργού θα συμμετάσχει η Τουρκία

Σε επίπεδο υφυπουργού θα συμμετάσχει η Τουρκία, τελικώς, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της οποίας φέτος προεδρεύει η χώρα μας.

Η σύνοδος, η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, έχει επιπρόσθετο ενδιαφέρον εξαιτίας της συγκυρίας καθώς έμενε να φανεί η επιλογή της Τουρκίας ως προς το επίπεδο εκπροσώπησής της στις εργασίες της.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η διήμερη κοινοβουλευτική συνέλευση της συνόδου, στην οποία έλαβε μέρος τουρκική αντιπροσωπεία.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η γείτονα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο σε επίπεδο υφυπουργού Εξωτερικών, του Σεντάτ Ονάλ.

Σημειώνεται πως στη σύνοδο, εκτός από την Ελλάδα και την εξ ανατολών γείτονα, συμμετέχουν επίσης η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Μιλώντας σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη Σολτς, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, υπενθύμισε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Σολτς είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντηση προσφάτως και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες είχαν «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων», για να προσθέσει ότι η γερμανική πλευρά θεωρεί πως «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι».Και να ξέρετε πως ο Τούρκος υφυπουργός που θα παραστεί ήταν αυτός που είχε δηλώσει ότι… «η Τουρκία έχει δείξει εξαιρετικά μεγάλη υπομονή