Η Διοίκηση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων: Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Χρυσάφη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη πραγματοποίησε η Διοίκηση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Σερρών για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στις 5/8/2022. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Σερρών ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Πανάγος, ο Γενικός Γραμματέας Δανιήλ Παναγιώτης και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Καψάλης, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σπύρος Μισιρλής.

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, καθώς διαπιστώθηκε η βούληση και η θετική στάση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν τα εξής θέματα:

1. Εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς με συμβάσεις ΙΔΟΧ: Ο Δήμαρχος Σερρών εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να δοθεί με σχετική νομοθετική παρέμβαση μια δίκαιη και μόνιμη λύση για τους υπαλλήλους με συμβάσεις ΙΔΟΧ. Όπως είπε, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους υπαλλήλους από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.  

2. Πρόσληψη προσωπικού στο Κολυμβητήριο / στάδιο:  Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση οι ελλείψεις υπαλλήλων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Στάδιο αντιμετωπίστηκαν με την πρόσληψη πέντε εργαζομένων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα δοθεί μόνιμη λύση.

3. Γενικά προβλήματα των υπαλλήλων του Δήμου.

– Εύρεση χώρων εργασίας για αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του Δήμου: Ενημερωθήκαμε ότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μισθώνονται χώροι για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου. Χαιρετίζουμε την εν λόγω πρωτοβουλία που έρχεται να δώσει λύση σε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας για την αποσυμφόρηση των χώρων εργασίας.

– Ανάγκη αναπλήρωσης του προσωπικού που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης: Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Δήμου. Ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση του προσωπικού αφενός μέσω της διεκδίκησης του μέγιστου αριθμού προσλήψεων μονίμου προσωπικού και αφετέρου μέσω της αξιοποίησης του ενιαίου συστήματος κινητικότητας. Από τη διοίκηση του Συλλόγου επισημάνθηκε ότι μέχρι το 2019 η κινητικότητα αποδυνάμωσε σημαντικά τις υπηρεσίες του Δήμου με καταιγισμό αποχωρήσεων. Κατάσταση που άρχισε ευτυχώς να αλλάζει μετά την ένταξη του Δήμου μας στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας και τη μετακίνηση αρκετών εργαζομένων στον Δήμο Σερρών. Από την πλευρά του Συλλόγου, υπογραμμίστηκε ότι καταβάλλει προσπάθειες μέσω της ΠΟΕ -ΟΤΑ για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που εξελίσσεται σε γάγγραινα.

– Πληρωμή υπερωριών: Η διοίκηση του Συλλόγου ζήτησε να δοθεί λύση στις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση από τις οικονομικές υπηρεσίες για την πληρωμή των υπερωριακών αμοιβών. Ο Δήμαρχος Σερρών διαβεβαίωσε ότι στο πρόβλημα θα δοθεί άμεση λύση και ότι οι υπερωρίες θα καταβάλλονται εγκαίρως. Λύση επίσης θα δοθεί και για την εκκρεμότητα που υπάρχει με την πληρωμή των υπερωριών από τις υδροφόρες του 2021.

– Συντήρηση του στόλου οχημάτων: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των οχημάτων εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών στις οικονομικές υπηρεσίες. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που θα επιταχύνουν ουσιαστικά τις διαδικασίες. Ενέργειες, που ο Σύλλογος θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

-Ανθυγιεινό των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών: Υπήρξε η διαβεβαίωση για την εύρεση λύσης 

4.Λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας: Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμαρχο, έχουν διευθετηθεί τα όποια λειτουργικά θέματα  και επίκειται η τοποθέτηση προϊσταμένου καθώς και η ενίσχυση του δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

5. Παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Συλλόγου μέσα στην πόλη των Σερρών: Ο κ.Πανάγος έθεσε το αίτημα για την παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Συλλόγου, ο οποίος είναι ο πολυπληθέστερος Σύλλογος εκπροσωπώντας το 80% των δημοτικών υπαλλήλων του νομού. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας και παρουσίασε δύο προτάσεις, εκ των οποίων επιλέξαμε την καταλληλότερη για τις ανάγκες μας.  

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Σερρών Μιλτιάδης Πανάγος δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για τη θετική και άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής για πρώτη φορά εδώ και χρόνια στα αιτήματα του Συλλόγου μας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη γόνιμη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, που έχει ως αποτέλεσμα την επίλυση πολλών και χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων. 

Πιστεύουμε πως η πολύ καλή συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον προς όφελος των εργαζομένων αλλά και των Δημοτών».