Δήμος Σερρών: Μετά από 5 χρόνια ασανσέρ στο 2ο ΕΠΑΛ!

Μια αξιέπαινη προσπάθεια γύρω από τη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Σερρών.

Ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών είναι παρών με προτάσεις, το τοπικό συμβούλιο αρχίζει να αντιλαμβάνεται το ρόλο του και σε συνεννόηση με το Δήμο μικρά πράγματα μεγάλης σημασίας και με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο για τώρα αλλά και το μέλλον αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά».

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας χτες μετά από 5 ολόκληρα χρόνια επιτέλους το 2ο ΕΠΑΛ απέκτησε και πάλι ανελκυστήρα.

Δεν ξέρουμε βέβαια ακριβώς τον αριθμό των ωφελουμένων ούτε και το τι και πότε θα γίνει στα άλλα σχολεία, αλλά η κίνηση που πέρασε στα ψιλά είναι άξια επιβράβευσης.

Εξάλλου, τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη ζωή…μεγάλη!

Και εμείς περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια..

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Ανελκυστήρας στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλογου  Κινητικά Αναπήρων Σερρών πάντως μετά από πολυετή διεκδίκηση και κατόπιν κατάθεσης αιτήματος του Συλλόγου για προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου και στη νέα δημοτική αρχή, λειτουργεί πλέον ο ανελκυστήρας και στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών.

Παράλληλα σε επιτόπια συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του Λυκείου στο χώρο του σχολείου, εκθέσαμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τις αναγκαίες προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν στην τουαλέτα ΑμεΑ και στη ράμπα εισόδου στην κεντρική είσοδο του κτηρίου

Την ίδια στιγμή ο κύριος Σάββας Ρίζος Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ μας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες της Δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και σε άλλα σχολεία.

Ο Σύλλογος αναφέρει καταληκτικά πώς θα επιδιώξει από κοινού επισκέψεις με τη Δημοτική Αρχή σε όσα το δυνατό περισσότερα σχολεία της πόλης των Σερρών για να αναδείξει τις ανάγκες που υπάρχουν και να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαβάστε εδώ επίσης για το Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Σερρών

Διαβάστε εδώ για τον Αλέξανδρο Χρυσάφη

Σάββας Ρίζος 17/5/19: Να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας ούτως ώστε να κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται την ζωή των δημοτών μας.