Διαμαρτυρία από το Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Όχι στο «Νέο ΕΣΥ» και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία

Μια διαφορετική διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Σάββατο ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών μπροστά από το Διοικητήριο, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Δράσης των ΑμεΑ .

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε για την προστασία των ΑμεΑ και των οικογενειών μας από τις συνέπειες της ακρίβειας, του «Νέου Ε.Σ.Υ.» και του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία και τον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Πρόεδρο του Σ.Κ.Α.ΣΕ. οι ανάπηροι διεκδικούν την προστασία από την ακρίβεια, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στο ρεύμα και στα καύσιμα, ουσιαστικές αυξήσεις τώρα στα επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις και είπαν ένα μεγάλο όχι στο «Νέο ΕΣΥ» και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εμπορευματοποίησης των αναγκών των αναπήρων.

Λένε καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, μιας και θεωρούν πως είναι ευθύνη του κράτους, ενω θα πρέπει να τονίσουμε πως την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξε  και η Δημοτική κίνηση στον Δήμο Σερρών «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον επικεφαλής της Παύλο Φαρμάκη 

Θα μου πεις και ποιος θα πει όχι στις διεκδικήσεις;

Κανείς σοβαρός θέλω να πιστεύω, αλλά ανάθεμά μου αν ποτέ γίνουν πράξη όλα όσα έβαλε σωστά το συνδικαλιστικό κίνημα των αναπήρων…

Σωστά;