“Σκούπα” τα τραπεζοκαθίσματα στο πεζόδρομο της Κ.Καραμανλή

 Στο πεζόδρομο της Κ.Καραμανλή έγιναν

Σκούπα” τα τραπεζοκαθίσματα

Η αρχή έγινε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Φεβρουάριο, που είπε ένα μεγάλο όχι στην χρήση των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κ.Καραμανλή,

στηρίζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θεωρώντας πως η απόφαση δεν μπορεί να είναι δικαστική, παρά «δημοτική».

Σήμερα οι αστυνομικές αρχές εφαρμόζοντας το νόμο (καθώς ο πεζόδρομος της Κ.Καραμανλή έχει χαρακτηριστεί αμιγώς εμπορικός δρόμος) προχώρησε σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου σε «μάζεμα» των τραπεζοκαθισμάτων από τον πεζόδρομο,

προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών που «θίχτηκαν» από την απόφαση.

Μάλιστα οι “θιγόμενοι” επιχειρηματίες επιχείρησαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο Σερρών δηλώνοντας αγανακτισμένοι, ενώ συνήγορος τους όπως είναι γνωστό, είναι ο κ. Σπυρόπουλος, ο σημερινός Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Τα τραπεζοκαθίσματα της Μεραρχίας

Στα «χέρια» της επόμενης Δημοτικής αρχής

Αν το θέμα είναι ο νόμος και το πως και αν εφαρμόζεται σε όλους το ίδιο χωρίς επιλεκτικές διακρίσεις, τότε κακώς δημιουργήθηκε ένταση στο κέντρο της πόλης την στιγμή της άρσης των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Και αυτό γιατί είναι γνωστό εδώ και μήνες, πως δεν επιτρέπετε πια η χρήση των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ίσως όμως και λόγω της προεκλογικής περιόδου, η σημερινή δημοτική αρχή να αδράνησε στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, αν δεν το «ξέχασε» επίτηδες.

Άλλωστε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα τραπεζοκαθίσματα, ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα της προεκλογικής περιόδου πριν τρεις περίπου μήνες με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και κατηγορίες.

Δημοτική Πρωτοβουλία, Διάβαση Πεζών, Δύναμη Σερραίων και ΚΚΕ είπαν προεκλογικά

ΟΧΙ στα τραπεζοκαθίσματα στην Μεραρχίας

Κατά την προεκλογική περίοδο όταν μπήκε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων της Κ.Καραμανλή, κλήθηκαν όλες οι παρατάξεις να τοποθετηθούν, τόσο με το πρόγραμμά τους, όσο και με τις δηλώσεις τους.

Οι τέσσερις από τις έξη παρατάξεις που ήταν υποψήφιες για τον Δήμο των Σερρών σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους φαίνεται να συμφωνούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

και μόνο δύο από αυτές έδειξαν να μην είχαν καταλήξει σε κάποια απόφαση.

Η άποψη της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι γνωστή για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας),

όπως ξεκάθαρα έχει διατυπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο και είναι η μη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων,

για να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από το Δήμο  και τα διάφορα σωματεία, από συλλόγους αλλά και πολιτικές ομιλίες,

όπως επίσης και να διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση και η απόλαυση από τους πολίτες της πρόσφατα αναπλασμένης αυτής οδού,

με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των συνθηκών του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης των Σερρών.

Υπερ όμως της άμεσης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ που δικαιώνει το δήμο Σερρών στο θέμα της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων στην οδού Κων/νου Καραμανλή τάχθηκε προεκλογικά και ο Θόδωρος Αραμπατζής,

που ζήτησε από τους εμπλεκόμενους αρχικά να σεβαστούν την απόφαση και φυσικά να εφαρμοστεί άμεσα,

οπότε θεωρούμε δεδομένο πως θα συνεχίσει να έχει την ίδια άποψη και θέση, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Υπέρ της θέσης του δήμου Σερρών για την απαγόρευση  τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Κων/νου Καραμανλή τάχθηκε τότε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΙΑΒΑΣΗ Πεζών, κ. Αντώνης Γεωργούλας

που θύμισε σε όλους ότι πρώτη και καλύτερη η ΔΙΑΒΑΣΗ Πεζών είχε θέσει το θέμα και μάλιστα επέμενε να μην μετατραπεί ο πεζόδρομος σε δρόμο των καφέ,

ενώ σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών τις χαρακτήρισε δικαιολογημένες, αφού όπως σημείωσε, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί ότι είναι δίκαιο για τον ίδιο.

Με την απόφαση του δήμου Σερρών για την απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων σε ένα μεγάλο τμήμα του πεζόδρομου της Κων/νου Καραμανλή τάχθηκε τότε και η Αριάδνη Παπαφωτίου και με ανακοίνωσή της μάλιστα ανέφερε πως η απόφαση είναι ωφέλιμη για την πόλη και η εφαρμογή της είναι αυτονόητη.

Την ίδια άποψη είχε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, όπως και ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης κ. Παύλος Φαρμάκης.

Αντίθετος στην απόφαση φαίνεται να είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος της Συμμαχίας Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης

που τάχθηκε τότε υπέρ του δικαιώματος να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα επι της οδου Κων/νου Καραμανλή οι Σερραίοι επιχειρηματίες,

θεωρώντας πως το αυριανό δημοτικό συμβούλιο που θα προέκυπτε από τις εκλογές, θα μπορούσε να αλλάξει την σημερινή ισχύουσα απόφαση.

Όσο για τον κ. Φωτιάδη προεκλογικά δεν είχε άποψη, ίσως γιατί περίμενε να δει ποιοι είναι οι περισσότεροι.

Αυτοί που θέλουν ή αυτοί που δεν θέλουν τα τραπεζοκαθίσματα στην Κων/νου Καραμανλή;

Μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρη και δεδομένη όμως , τόσο η θέση του Εμπορικού Συλλόγου (που λέει όχι στα τραπεζοκαθίσματα),

ενώ ακριβώς αντίθετη είναι η θέση του Επιμελητηρίου (που λέει ναι στα τραπεζοκαθίσματα).

Το τι θα κάνει η επόμενη Δημοτική αρχή σήμερα είναι το ζητούμενο, μιας και οι όποιες συμμαχίες στο συγκεκριμένο θέμα είναι δύσκολο να φανούν από τώρα, παρά τα όσα «καλά» μας έφερε (;) ο Κλεισθένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here