Από το VMRO-DPMNE και τα άλλα εθνικιστικά σλαβικά κόμματα: Διαδηλώσεις, μπροστά στο κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαδηλώσεις, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, με αίτημα την απόρριψη από την κυβέρνηση της χώρας της πρότασης που κατέθεσε η μέχρι προ ημερών γαλλική προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

Στην διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν μερικές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω η κυβέρνηση», «Βούλγαροι, φασίστες», «Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία» είχαμε και έκτροπα.

Μάλιστα πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας και μία μικρή ομάδα διαδηλωτών παραβίασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης και πέταξε πέτρες, αυγά και χαρτιά υγείας προς τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Τις συγκεντρώσεις αυτές υποστηρίζει όπως καλά καταλαβαίνεται το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE και άλλα εθνικιστικά σλαβικά κόμματα, τα οποία αντιτίθενται σφόδρα στην «γαλλική» πρόταση, που ισχυρίζονται ότι αυτή «ευνοεί τα βουλγαρικά αιτήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ιστορία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».

Πως το θυμήθηκα τώρα;

Από την είδηση πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ θα επισκεφθεί τα Σκόπια, για συνομιλίες με πολιτικούς παράγοντες της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την «γαλλική» πρόταση.

Η οποία είναι και η μόνη που υπάρχει στο τραπέζι…

Και θα φτιάξει και σε εμάς το κλίμα

Και δη … προεκλογικά!

Το σκέφτεστε να γλυτώσουμε το λάθος της γλώσσας, που δώσαμε «μπιρ παρά» και χωρίς καμία διαπραγμάτευση στους σκοπιανούς;