Ζητά ο Σώτος Κοτσαμπάς Δωρεάν self-tests για εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους

Την άμεση χορήγηση δωρεάν self-tests και για τους εργοδότες και τους αυτοαπασχολούμενους ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών -Εμπορικών Σωματείων Ν.Σερρών.

Με επιστολή που απέστειλε ο Σώτος Κοτσαμπάς στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκύκλιου ώστε αφενός οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες  μικρών καταστημάτων να γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν και αφετέρου να τεθεί σε λειτουργία ο σχετικός μηχανισμός χορήγησης δωρεάν self-tests ώστε να διασφαλίσουν και τη νομιμότητα της εργασίας τους και τη δημόσια υγεία.

Για να λάβει κάποιος το self test θα πρέπει να έχει έμμισθη σχέση με τον εργοδότη, που να επιβεβαιώνεται με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, κάτι που δεν ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους, λέει ο Σώτος Κοτσαμπάς.

Παράλληλα, ενώ οι ίδιοι οι εργοδότες θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα σε περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενο χωρίς βεβαίωση αρνητικού self test, οι ίδιοι ακόμη και αν εργάζονται στις επιχειρήσεις τους, δεν προβλέπεται να το κάνουν…

Σώτο κάποια γίνονται και δεν λέγονται και δεν λέγονται και δεν γίνονται

Όπως για παράδειγμα τα κορονοπάρτι!

Που κανένας δεν πάει να συλλάβει το παιδί του…

Θα μου πεις και στον Τιτανικό πάρτι δεν είχαν την ώρα του … μοιραίου;

Δείτε επίσης