Σπήλαιο Αλιστράτης: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτική ξενάγηση!

Στο Σπήλαιο Αλιστράτης είναι πλέον γεγονός πώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτική ξενάγηση από τo robot Περσεφόνη

Παρουσία του Δημάρχου Νέας Ζίχνης κ Παντελή Μπόζη , του Προέδρου του Σπηλαίου και Αντιδημάρχου Κορδοκούζη Θεόδωρου, του Επιστημονικού Δντη και Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δρ.Νικόλαου Καρτάλη και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Δρ. Τραχανιά Παναγιώτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτική ξενάγηση η οποία είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία .

Η ρομποτική ξενάγηση σε περισσότερες από 33 γλώσσες εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και καθιστά το Σπήλαιο Αλιστράτης ως κόμβο καινοτομίας και παράδειγμα προς μίμηση για το ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εκτός από την ρομποτική ξενάγηση υπάρχει η εφαρμογή QR όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε όλα τα σημεία του Σπηλαίου, η εφαρμογή VR εικονικής πραγματικότητας όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν εικονικά μέσα στο Σπήλαιο και τέλος η ρομποτική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιείται σε ειδική αίθουσα για μαθητές. Το μέλλον είναι εδώ στο Σπήλαιο Αλιστράτης .

Και φυσικά ο στόχος τώρα είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα

Η οποία δυστυχώς λόγω κορονοιού πήγε στα …τάρταρα!

Με τα γνωστά αποτελέσματα…

Ιδιαίτερα για μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή της Αλιστράτης που βασίζει ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της σε μια πραγματικά μεγάλη επένδυση που έκανε η ίδια η πολιτεία στην περιοχή

Οπότε μας περιμένουνε…

Για αυτό και η παρουσία μας είναι απαραίτητη

Ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές!