Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Η υποστελέχωση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο Σερρών!

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο συναντήθηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που υπάρχει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ Βαγγέλης Παπαμιχάλης ανέφερε πως στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών υπάρχει μια συνεχή υποστελέχωση τα τελευταία χρόνια και πλέον έχουμε φτάσει στο παρέκει.

Η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στο κομμάτι της λειτουργίας των επειγόντων περιστατικών.

Για εμάς είναι «καμπάνα» να κινητοποιηθεί το σύνολο του πληθυσμού του Νομού για να διεκδικήσουμε την υγεία που χρειάζεται για την Π.Ε. Σερρών.

Δεν είναι ασφάλεια για το Νοσοκομείο όταν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις χειρουργεία.

Δεν είναι ασφάλεια να μην λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία και ο κόσμος να μην μπορεί παρακολουθηθεί για τα χρόνια προβλήματά του.

Δεν είναι ασφάλεια αυτό που θα δούμε σε λειτουργία του επόμενους μήνες γιατί ο Σεπτέμβρης μας απασχολεί πάρα πολύ λόγω της έλλειψης προσωπικού γιατί έχουμε κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν τα προγράμματα των εφημεριών τους»

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσε πως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σερρών είναι δεδομένη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το νοσοκομείο Σερρών όπως και όλο το δημόσιο ακόμη και εδώ στην Π.Ε. Σερρών έχουμε υποστελέχωση.

Αυτό πρέπει να το δουν σοβαρά οι Κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα σε όλες της Υπηρεσίες και πολύ περισσότερο στην Υγεία. Άκουσα με προσοχή την ΕΝΙΝΣ.

Είναι σοβαροί άνθρωποι και έχουν αγωνία για την υγεία των συμπολιτών του.

Θα ενώσουμε δυνάμεις για να στελεχωθεί το νοσοκομείο Σερρών» ανέφερε ο κύριος Σπυρόπουλος που αν μη τι άλλο δεν υποσχέθηκε τίποτα

Άλλωστε δεν θα ήθελε να εκτεθεί…

Όπως πολλοί προηγούμενοι που έδωσαν απλόχερα υποσχέσεις τις οποίες και δεν τήρησαν…