Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Η θλιβερή επέτειος της γενοκτονίας των προγόνων μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Η σημερινή θλιβερή επέτειος του ξεριζωμού και της γενοκτονίας των προγόνων μας στην Μικρά Ασία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ενόψει των συνεχιζόμενων απειλών, που εκτοξεύονται από την ηγεσία του τουρκικού κράτους.

Απειλών, βεβαίως, ανιστόρητων, οι οποίες, όμως, χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο την θέληση του Έθνους για την αντιμετώπιση και την απόκρουσή τους.

Και οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό και την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, που με αυταπάρνηση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην υπεράσπιση των παγίων συμφερόντων του Έθνους και απέδειξαν στον επίδοξο εισβολέα ότι θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα, εάν ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

Η σημερινή επέτειος, όμως, επιβάλλει να διδαχθούμε και κάτι ακόμη: ότι ο διχασμός, η διχόνοια, μόνο συμφορές σωρεύουν πάνω στην Πατρίδα.

Σε ώρες εθνικού κινδύνου είναι απαράδεκτες οποιεσδήποτε έριδες, που προσφέρουν επιχειρήματα στους αντιπάλους μας. Έχουμε όλο τον χρόνο να αντιπαρατεθούμε, όταν περάσει η καταιγίδα.

Η συμφορά της Μικράς Ασίας πρέπει να αποτελεί το κορυφαίο παράδειγμα αποφυγής των επιπτώσεων του εμφυλιοπολεμικού διχασμού μεταξύ των Ελλήνων.


Με τις σκέψεις όλων μας στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ας πορευτούμε με αποφασιστικότητα, σταθερότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία και σωφροσύνη στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Διαβάστε επίσης

Από την Δ.Ε.Ε.Π. ΣΕΡΡΩΝ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Εύβοια

Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα