Σπύρος Μισιρλής: Ιστορική η απόφαση στο Δήμο Σερρών για την αλλαγή των φωτιστικών με LED!

Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής στο Δήμο Σερρών την απόφαση για την αλλαγή των φωτιστικών με LED μέσω ΣΕΑ – ΣΔΙΤ

«Η αριθμητική είναι απλή, τη μαθαίνεις μικρός, αργότερα ίσως να μην μπορείς» σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Σερρών Σπύρος Μισιρλής αναφορικά με την ιστορική όπως χαρακτήρισε απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων με LED στο σύνολο του Δήμου μας , σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για και το πόσο θα μας κοστίσει τελικά η αλλαγή των φωτιστικών.

Τι είπε;

«Δυο προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής παίρνουν σάρκα και οστά» και αυτές είναι η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα και φυσικά η αλλαγή του φωτισμού στο Δήμο μας.

Καθώς τα νέα φωτιστικά σώματα LED θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα σε ολόκληρο το δήμο και όχι σε ποσοστό δρόμων.

Όσο για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης καθώς το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού πέρασε κατά πλειοψηφία ο αντιδήμαρχος σχολίασε πώς «Άλλες αιτιάσεις χρησιμοποίησε η μείζον και άλλες η ελάσσον αντιπολίτευση για τα LED» ενώ είπε με νόημα πως είχαμε δηλώσει από νωρίς πως δεν θα στείλουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός στο Δήμο Σερρών για τον οδοφωτισμό

Πάντως με την απόφαση αυτή ο Δήμος μας ξεκινά τον διεθνή διαγωνισμό όχι για τα 5.500 φωτιστικά σώματα που ήθελε να αλλάξει η προηγούμενη δημοτική αρχή και θα στοίχιζε κοντά στα 3 εκ. ευρώ στους Σερραίους δημότες, αλλά για 12.500 φωτιστικά σώματα και θα στοιχίσουν κοντά στα 6 εκ ευρώ με το ΦΠΑ και φυσικά θα περιλαμβάνει ολόκληρο το δήμο αλλά και τη συντήρησή τους για δώδεκα χρόνια.

Όσο για τον Αλέξανδρο Χρυσάφη επιμένει πως με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής κλείνει ένας κύκλος πολλών αναλύσεων , ενώ είναι βέβαιος πως η μέθοδος ΣΕΑ-ΣΔΙΤ είναι και η καλύτερη και η οικονομικότερη

Θα μου πεις οι άλλες παρατάξεις τι λένε;

Αρχικά η παράταξη Φωτιάδη επιτέλους μάθαμε πως μεταξύ των δύο επιλογών (ΣΕΑ ή δανεισμός), προτιμά τη ΣΕΑ ως πιο συγκεκριμένη και συγκριτικά είναι αυτή που διασφαλίζει καλύτερα τα συμφέροντα του Δήμου.

Θεωρεί την απόφαση σωστή, εκτός κι αν είχε γίνει ενδελεχής και αντικειμενική εκτίμηση και των τριών διαθέσιμων λύσεων που υπάρχουν, πράγμα το οποίο όμως δεν έγινε ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε από τη σημερινή.

Πάντως ο κ. Παντελής Χράπας επιμένει για λογαριασμό της Δημοτικής Πρωτοβουλίας πως η μέθοδος της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (Σ.Ε.Α.) που επιλέγει η σημερινή δημοτική αρχή θα κοστίσει ακριβότερα κατά 1.278.000 ευρώ, σε σύγκριση με τη μέθοδο του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.κ.Δ.) με τεχνικό σύμβουλο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.)

Και οι Σερραίοι;

Ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν να ξέρουν …

Σωστά;