Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Γιάννης Χουβαρδάς: Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Η συνάντηση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Γιάννη Χουβαρδά με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Προτεραιότητα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων αυτών.

Στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας ημέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος είχε συνάντηση στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Γιάννη Χουβαρδά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα επείγοντα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, εν όψει της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Χουβαρδά ότι προτίθεται να στείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας, που θα ζητά την καταγραφή από τις υπηρεσίες των Δήμων, των ατόμων με σωματικές και ψυχικές βλάβες, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των ατόμων αυτών και κυρίως των αναγκών τους και επιπλέον να διασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύουν.

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: