Στα κίτρινα ο Νομός Σερρών – Ανεβήκαμε επίπεδο …κορονοϊού!

Το ανέκδοτο είναι, λίγο πολύ, γνωστό.

Ο καθηγητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού εξηγεί στους φοιτητές ότι σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις ισοδυναμούν με μία κατάφαση. Σε καμία, όμως, γλώσσα δύο καταφάσεις δεν κάνουν μία άρνηση. Ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα παύσης, ώστε να δοθεί στους φοιτητές ο αναγκαίος χρόνος να το κατανοήσουν, όταν η σιωπή διακόπτεται από έναν Έλληνα φοιτητή, ο οποίος σκεπτόμενος μεγαλόφωνα- αναφωνεί: «Ναι, καλά!».

Έτσι και εμείς βλέπουμε απλά όλες τις αλλαγές που γίνονται εβδομαδιαίως όλες τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, όπως τις ανακοινώνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και απλά …συνεχίζουμε.

Ναι, καλά!…

Σύμφωνα με τον Χαρδαλιά λοιπόν ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

Και εμείς ως Περιφερειακή ενότητα Σερρών  μαζί με τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουμε επίπεδο και μεταφερόμαστε στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

Επίσης οι Δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2 και τέλος ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο πράσινο, στο επίπεδο 1.

Δείτε επίσης