Από το Στέφανο Φωτιάδη Εμπόριο ελπίδας!

Από το Στέφανο Φωτιάδη

Εμπόριο ελπίδας

«Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο» έλεγε ο Σοφοκλής, ο αρχαίος τραγικός ποιητής, μόνο που θα έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος, για τους πολιτικούς και για όλα όσα υπόσχονται σε εποχές …προεκλογικές.

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, υποψήφιο Δήμαρχο να τάζει «πύργους» και «λαγούς με πετραχήλια» πριν τις εκλογές και την επόμενη, να αυξάνει την τιμή του νερού και μάλιστα για πάνω από 30%.

Αλλά αν ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, τι να κάνουμε;

Ασ’ τον να ..εξαπατηθεί!

Χαμηλό το επίπεδο της αντιπαράθεσης στο Δήμο Σερρών

Το «τάξιμο» πάει …σύννεφο!

Και τι δεν έταξε χθες στην πρώτη του προεκλογική του συγκέντρωση ο κ.Φωτιάδης, μιας και με το τάξιμο κανείς δεν έπαθε τίποτα, αλλά με το δόσιμο έπαθε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

  • Καινούργιο κλειστό γυμναστήριο,
  • δεύτερο κλειστό στον Οβά,
  • καινούργιο κτήριο στην ΔΕΥΑΣ, λες και αυτό που έχουμε δεν μας φτάνει και παράλληλα,
  • νέα νηπιαγωγεία,
  • καλύτερη αστυνόμευση,
  • δημοπρατήρια και λαγούς με …πετραχήλια!

Να μην ξεχάσω την παράλληλη μείωση 30% στο νερό και φυσικά ότι άλλο θέλει ο λαός.

Το μόνο που ξέχασε είναι να μας πει τον τρόπο χρηματοδότησης!

Κατά τα άλλα η συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακή , μιας και συνέπεσε με αυτή της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Τσικέ «Κατάθλιψη» και λειτούργησε προσθετικά.

Στην συγκέντρωση ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε 137 υποψηφίους, κατά πολύ λιγότερους από όσους υποψήφιους είχε ανακοινώσει στις προηγούμενες εκλογές (182 υποψήφιους) δείχνοντας ανέτοιμος για τις εκλογές.

Από την άλλη ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Χρυσάφη και Αραμπατζή, μετά την «μεταγραφή» Μερετούδη, που επέλεξε τις ικανότητες του κ. Χρυσάφη αλλά και τον ενθουσιασμό, την εμπειρία και τη διάθεση για προσφορά που διακρίνει τα μέλη της «Συμμαχίας Σερραίων».

Ο κ. Αραμπατζής από την πλευρά του ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης και μίλησε για πρώτη φορά για «προδότες», ενώ στην διαμάχη μπήκε σφήνα και ο Πέτρος Αγγελίδης,

που ακούγοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μέγκλα για όλα όσα δεν έκανε ο Δήμος μας τα προηγούμενα χρόνια

, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ.Μέγκλα, αποκαλώντας τον και πάλι, ατζέντη …καλλιτεχνών!

Κανένας όμως από τους υποψηφίους δεν έχει μιλήσει ακόμα για το απαράδεκτο σύστημα με το οποίο θα ξανακατέβουνε στις εκλογές,

μιας και μόνο αναλογικό και δημοκρατικό δεν είναι το εκλογικό σύστημα.

Και αυτό γιατί ο Δήμος Σερρών διαιρείται σε 6 δημοτικές ενότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στους 6 καταργηθέντες δήμους και κοινότητες.

Στις εκλογές που έρχονται θα εκλεγούν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον πρώην Δήμος Μητρουσίου, μιας και η δημοτική ενότητα (πρώην δήμος) Μητρουσίου γνωστός και ως Δήμος Καπετάν Μητρούση έχει πληθυσμό κάτι παραπάνω από 6.000 κατοίκους , ενώ έδρα του τότε Δήμου ήταν ο Προβατάς.

Δύο Δημοτικούς συμβούλους θα έχει και ο πρώην Δήμος Λευκώνα, παρότι έχει πολύ λιγότερους κατοίκους (κάτι λιγότερο από 4.000 κατοίκους) ενώ έδρα του πρώην δήμου ήταν ο Λευκώνας.

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν και από την πρωην δημοτική ενότητα Σκουτάρεως που έχει πραγματικό πληθυσμό πάνω από 7.500 κατοίκους.

Άδικο;

Φυσικά!

Αλλά δεν είναι άδικο να εκλέγει σύμβουλο και η πρώην κοινότητα Άνω Βροντούς που έχει -δεν έχει πληθυσμό 450 κατοίκους, όλους κι όλους;

Δημοτικό σύμβουλο βεβαίως θα εκλέξει και η Ορεινή που έχει δεν έχει και αυτή πληθυσμό 820 κατοίκους …

Βλέπετε αντί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και οι οπαδοί της απλής αναλογικής , κυρίως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, δεν θα έπρεπε πρώτα να την ζητήσουν για το τόπο τους και κυρίαρχα στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Αλλά σιγά να μην ασχοληθούν οι βουλευτές μας για τους Δήμους και τους συμβούλους τους….

Πάντως εξαιτίας του υπάρχοντας άδικου νόμου, θα εκλέξει ένα χωριό Δημοτικό Σύμβουλο με 400 ψήφους και άλλα δέκα χωριά μαζί, να βγάλουμε τρεις συμβούλους όλους κι όλους, με έξη χιλιάδες ψήφους.

Αυτή είναι η αναλογική που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση …

Πάντως σύμφωνα με το σημερινό σύστημα, γιατί αυτό ενδιαφέρει, από τους 41 δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Σερρών,

οι εννέα θα εκλεγούν στα χωριά και μάλιστα όλοι μα όλοι με εντελώς άδικα κριτήρια.

Οι υπόλοιποι 32 σύμβουλοι θα εκλεγούν στην πόλη με τεράστιο ανταγωνισμό και αμφίβολα προσωπικά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here