Στέργιος Λίτος: Ο Λιβανός δεν έχει ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μας!

Στέργιος Λίτος: Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.

Στέργιος Λίτος: Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης σας , και έπειτα από αρκετή υπομονή και περισσότερη κατανόηση , θεωρώ ότι είναι ευθύνη δίκη μου, καθώς και κάθε συναγωνιστή αγρότη – ο οποίος εκφράζεται από τις θέσεις της λαϊκής κεντροδεξιάς και της Νέας δημοκρατίας , να θέσω μια σειρά προβλημάτων τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στα δυο χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρω και θέτω υπόψιν σας :

1) Δηλώσεις ΟΣΔΕ : Εδώ έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις !

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μετατραπεί σε μεγαλύτερο εχθρό του αγρότη , κατεύθυνση εντελώς αντίθετη από τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας του οργανισμού!

Με αποτέλεσμα , αντί για μεγαλύτερη απορρόφηση των κοινωνικών πόρων , αυτή τη στιγμή συνάδελφοι έχουν αναγκασθεί να δαπανήσουν το λιγοστό εισόδημα τους σε δικηγόρους ούτως ώστε να αποφύγουν ποινές και πρόστιμα τα οποία είναι εξοντωτικά για τον αγροτικό τομέα.  

Μόνο για το 2021 ενώ οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει , βρίσκονται ακόμη στον «αέρα».

2) Εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

Καθημερινά , γινόμαστε μάρτυρες αυξημένων ροών προϊόντων τα οποία περνούν τα σύνορα στον Προμαχώνα και ως δια μαγείας βαφτίζονται Ελληνικά.

Η κατάσταση έχει γίνει δραματικά χειρότερη με την πάροδο του χρόνου , έχοντας θέσει σοβαρούς προβληματισμούς στον αγροτικό κόσμο , ο οποίος φαίνεται να αναπολεί τις εποχές ΣΥΡΙΖΑ.

3) Κάθε προεκλογική υπόσχεση για αγροτικά πετρέλαια και αγροτικά επιμελητήρια έχει απλά μείνει υπόσχεση. Με αποτέλεσμα το κόστος καλλιέργεια να έχει αυξηθεί σημαντικά.

4) Κορωνοενίσχυση : Άνιση και χωρίς καμία απολύτως λογική κατανομή και διάθεση των επιδομάτων «κορωνοενισχυσης».

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι τα επιδόματα έχουν διανεμηθεί κατα προτεραιότητα σε προϊόντα της περιφέρειας του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κ. Λιβανος δυστυχώς δεν έχει ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και δυστυχώς δεν βλέπουμε φως στο τούνελ .

Με γνώμονα το κοινό καλό , με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση των κρίσεων των οποίων έχετε διαχειριστεί και έχοντας φτάσει « ο κόμπος στο χτένι» για τον αγροτικό κόσμο

Θέλω λοιπόν με την ιδιότητα μου, ως πρόεδρος των Αδέσμευτων αγροτών να σας προσκαλέσω σε έναν γόνιμο διάλογο προς κοινοποίηση και επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Τάδε έφη με εκτίμηση προς το πρόσωπο του Προέδρου ο κ. Στέργιος Λίτος, Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής και όχι μόνο…

Να περιμένουμε την …απάντηση;

Ή θα το ξαναδούμε το θέμα …προεκλογικά;

Δείτε επίσης