Στην ΝΕΑ ΣΕΡΡΕΣ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος: Θα προκηρύξουμε 120 θέσεις εκτάκτων γεωπόνων

Στην ΝΕΑ ΣΕΡΡΕΣ και το διαδικτυακό μας κανάλι βρέθηκε καλεσμένος του κ. Λίτου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Την Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο θα προκηρύξουμε 120 θέσεις εκτάκτων γεωπόνων οι οποίοι και θα ενισχύσουν το προσωπικό του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε με ταχύτητα να προχωρήσει το έργο και τα πορίσματα και τη πληρωμή των αποζημιώσεων, δίνοντας απο την πλευρά την ζέση με την οποία προχωρά και ο ΕΛΓΑ και ο ίδιος με βάση της κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργού και την κυβέρνησης

«Πρέπει να προηγηθεί το διάστημα των 15 ημερών για την υποβολή των δηλώσεων ζημίας, είπε ο κ. Λυκουρέντζος σημειώνοντας.

«Είναι γνωστό το πρόγραμμα των ζημιών σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και για αυτό όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υποβάλουμε μια έκθεση στον ΥΠΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά.»

Παράλληλα υποσχέθηκε πως και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σέρρες όταν όμως με το καλό ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών.

«Δυστυχώς ο ΕΛΓΑ έχει αυτή τη στιγμή πολλά ανοιχτά μέτωπα, όχι όπως πέρσι που είχαμε για παράδειγμα το παγετό. Σήμερα έχουμε μέτωπα στον Έβρο, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δυτ. Θεσσαλονίκη, Πέλλα Ημαθία Κοζάνη, Λάρισα και δεν είναι εύκολο το εγχείρημα.

Τρέχουμε πίσω από μια χαλαζόπτωση και μετά από λίγες μέρες ακολουθεί μια ακόμα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Για αυτό και σε συνεργασία με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή συμφωνήσαμε μετά και με επικοινωνία με τον Γεωργαντά στις προσλήψεις γεωπόνων.»