Στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», την Κυριακή η παράσταση Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα

Από την ομάδα Εν Δυνάμει, παρουσιάζεται για μία μόνο παράσταση,  στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 19:00, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

 

Δε θέλω άλλους εθελοντές, θέλω φίλους!

 

«Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» της ομάδας Εν Δυνάμει, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε θεατρικά φεστιβάλ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του εξωτερικού, ταξιδεύει ξανά σε μικρές και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε μια σειρά από καθημερινές, «ξεχωριστές» ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Όλα τα στιγμιότυπα που διαρθρώνουν την αφήγηση της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που τις αναπαριστούν. Η καθημερινότητα, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και εικόνες παρουσιάζεται με έναν τρόπο ποιητικό. Ο τρόπος αυτός γίνεται η γέφυρα να ειπωθεί το ανείπωτο. Η θεατρική φόρμα αναμειγνύεται με στοιχεία ντοκιμαντέρ και οι ήρωες συστήνονται με το πραγματικό τους όνομα προσπαθώντας να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα «ποιoς αλήθεια είμαι;».

Μέσα από τη διαδρομή προς την παράσταση, δόθηκε μεταξύ των μελών της ο κοινός τόπος για να δημιουργήσουν από την αρχή μία νέα γλώσσα επικοινωνίας, μία γλώσσα που θα ωθήσει τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπά του, ώστε να δει ότι τα σημεία που τον ενώνουν με το «άλλο» και το «διαφορετικό» είναι τελικά περισσότερα από αυτά που τον χωρίζουν από αυτό. Η τελική σύνθεση του κειμένου προέκυψε από τα μέλη της ομάδας (άτομα με και χωρίς αναπηρίες), τα οποία συνέθεσαν μια ολοκληρωμένη δραματουργικά και αισθητικά παράσταση, αποτέλεσμα πολύμηνης και συλλογικής δουλειάς, η οποία αποκαλύπτει τη δύναμη που έχει το σύνολο να προσπεράσει τα εμπόδια και να ενσωματώσει αρμονικά την κάθε διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης φύσης.

Η ομάδα Εν Δυνάμει είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.

 

«Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των Εν Δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες και να ερευνήσουν προσωπικές και οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος και αποτελεί το πρώτο μέρος της θεατρικής τριλογίας με τίτλο «Το Άλλο το Κανονικό».

 

Επισκευθείτε την εκδήλωση της παράστασης στο facebook. Ταυτότητα της παράστασης

Μια παραγωγή της ομάδας Εν Δυνάμει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία – Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση

Φωτισμοί: Richard Anthony

Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Φωτεινή Τσακίρη

 

Παίζουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Νοεμή Βασιλειάδου, Χρύσα Γκούμα, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Μαρία Δαχλύθρα, Μαργαρίτα Καϊναδά, Άννα Καλίντσεβα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Νίκος Κυπαρίσσης, Θεανώ Κόντα, Ευτέρπη Κώστα, Λωξάνδρα Λούκας,  Λύρας Δημήτρης, Σοφία Μπλέτσου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος, Θεανώ Παπαβασιλείου, Χάρις Σερδάρη, Χρήστος Σιούμης, Αθηνά Σωτήρογλου, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Δανάη Τσορλίνη, Αλέξανδρος Χάτσιος

 

Χώρος:

Δημοτικό θέατρο «Αστέρια», Κεντρική Σκηνή, Περιστέρη Κωστοπούλου 4, Σέρρες.

Ημέρα και ώρα της παράστασης:

Κυριακή 27/1 στις 19:00.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 €

Μειωμένο (Φοιτητικό, Ανέργων, Ομαδκό, Άνω των 65, Πολυτέκνων): 8 €

ΑΜΕΑ: ΔΩΡΕΑΝ

Προπώληση:

Από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Ώρες λειτουργίας ταμείου : 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. και 18.00 – 21.00.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2321054755 (ώρες ταμείου).

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Oμάδας Εν Δυνάμει:

Φωτεινή Τσακίρη, e-mail: [email protected] | Τ. 6946477537

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here