Το «3ο Summer Engineering Academy 2020» στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

3ο Summer Engineering Academy 2020 από 1-4 Σεπτεμβρίου

Η Ακαδημία Μηχανικών είναι ένα τετραήμερο μάθημα, μοναδικός συνδυασμός πρακτικών και θεωρητικών προγραμμάτων σπουδών στη μηχανική. 

Το «3ο Summer Engineering Academy 2020» θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών (1-4 Σεπτεμβρίου).

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν πάθος για τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνική και είναι μεταξύ των ηλικιών 15 και 19.

Τα συναρπαστικά εργαστήρια, οι διαλέξεις και οι κύκλοι μαθημάτων παρέχουν μια ικανοποιητική εικόνα του κόσμου της μηχανολογίας.

Τα θέματα διδασκαλίας επικεντρώνονται στα συναρπαστικά μαθήματα της μηχανικής, των μαθηματικών και της θερμοδυναμικής.

Φέτος, στο επίκεντρο του μαθησιακού κύκλου είναι η ηλεκτροκίνηση και οι τεχνολογικές προοπτικές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα νέα ταλέντα θα μάθουν επίσης για τις μελλοντικές προοπτικές εργασίας ενός μηχανικού που έχει διεθνές προφίλ.

Η Θερινή Ακαδημία Μηχανικών είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτηθούν οι πρώτες εντυπώσεις από την μελέτη της μηχανικής για μια πιθανή μελλοντική σταδιοδρομία στον τομέα!

Παράλληλα, η παρακολούθηση του κύκλου μαθημάτων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να αλληλοεπιδράσουν με επιστήμονες κι ερευνητές στον τομέα του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μοντελοποίησης και της διαχείρισης των πληροφοριών.

Στη Θερινή Ακαδημία Μηχανικής μπορούν να συμμετέχουν και φοιτητές που παρακολουθούν την τεχνολογία, διδακτορικοί φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία. Επαγγελματίες ερευνητές κι ερασιτέχνες μπορούν να παρακολουθήσουν ως ακροατές.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Με το τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Δίπλωμα συμμετοχής (Life Long Learning της UNESCO).

Η δράση εντάσσεται στο στοχο 4 των 17 Clobal Goals της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης για την Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: