Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών στηρίζει τις διεκδικήσεις των Νοσοκομειακών γιατρών

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, στηρίζει τις διεκδικήσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών και δηλώνει όχι μόνο συμπαραστέκεται αλλά και συμπορεύεται στον αγώνα των γιατρών ώστε να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται  το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ο αγώνας για την άμεση κάλυψη των πάρα πολλών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικά του Νοσοκομείου δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζόμενων στις δομές Υγείας.

Είναι όλης της εργατικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων, της αγροτιάς και της νεολαίας.

Ιδιαίτερα για μας τους συνταξιούχους ο αγώνας αυτός είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Γιατί αν συνεχιστεί η γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας, σε συνδυασμό με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης συν τα διάφορα νοσήματα που έχουμε και λόγω της ηλικίας, και αν υπολογίσουμε την ανεπάρκεια σε μονάδες Μ.Ε.Θ. (μόνο 6 υπάρχουν στο Νοσοκομείο), την καθυστέρηση της κατασκευής των θαλάμων αρνητικής πίεσης, τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς κ. ά, εμάς τους συνταξιούχους θα μας πετάξουν στον σύγχρονο Καιάδα. 

Για την κατάσταση του Νοσοκομείου των Σερρών και όλης της χώρας άμεσα υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που αντί να αξιοποιήσει την καλοκαιρινή ύφεση του κορονοϊού για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυτή θριαμβολογούσε και εκμεταλλεύτηκε πολιτικά την χαμηλή μετάδοση του ιού σε σύγκριση με τις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες.

Η κυβέρνηση σαν γνήσιος εκπρόσωπος και διαχειριστής των μονοπωλιακών ομίλων εγκλημάτησε και πέταξε στα σκουπίδια την υγεία του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας και των συνταξιούχων.

Φρόντισε για την ανάκαμψη των κερδών των αεροπορικών εταιρειών των μεγαλοξενοδόχων και γενικά όλων των μεγαλοκαπιταλιστών.

Εμείς οι συνταξιούχοι από τους οποίους η κυβέρνηση ληστεύει γύρω στα 7,5 δις € το χρόνο από τις πετσοκομμένες συντάξεις μας και μας χαρατσώνει 6% από τις κύριες και από τις επικουρικές μας συντάξεις 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Δωρεάν τεστ για τον  κορονοϊό.
  • Δωρεάν εμβόλια για την εποχική γρίπη και την πνευμονοκονίαση.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Την άμεση λύση των προβλημάρων που αναρέρει στην ανακοίνωσή της 26/10/2020 η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών

Διαβάστε επίσης για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: