Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών – Το πόρισμα της περιφέρειας επιρρίπτει ευθύνες στην ΔΕΥΑΣ

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών έχοντας στα χέρια του το πόρισμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ΔΕΥΑΣ για «παράνομες πράξεις και ψευδείς – συκοφαντικούς ισχυρισμούς», μιας και το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια για το παράνομο γκρέμισμα του τοιχίου που έμελλε να υποβοηθήσει, αν όχι να προκαλέσει την περυσινή πλημμύρα της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών για τη ΔΕΥΑΣ έχει ως εξης:

«Με αφορμή το δημοσιοποιηθέν χθες, Α.Π. 343738(3257)/8-6-2021 έγγραφο της ΔΤΕΠ.Ε. Σερρών (Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών) προς την ΔΕΥΑΣ, την οποία καταγγέλλει ΕΥΘΕΩΣ για παράνομες πράξεις, αλλά και ψευδείς, συκοφαντικούς ισχυρισμούς (με ενδεχόμενες ποινικές συνέπειες), που αναφέρονται στην με αριθμό ΑΔΑ:9ΗΑΤΟΡΣΜ-ΨΗΟ Απόφασή της, για οικονομική υποβοήθηση πληγέντων από την πλημμύρα της 21ης Ιουνίου του 2020, στις οδούς Τροίας και Κοντοδήμου, με ταυτόχρονη προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών της για την πλημμύρα, ένα μοναχά προτείνουμε:

 Δημόσιο πολιτικό χαρακίρι!!!

Σύσσωμου του ΔΣ αλλά και των υπηρεσιακών, που συνέδραμαν στην έκδοση αυτής της….. αυτοκτονικού περιεχομένου Απόφασης, αφού πρώτα είχαν προβεί το 2020 στο παράλογο γκρέμισμα του προστατευτικού τοιχίου, παρά τις προειδοποιήσεις της ΔΤΕ!.

Το οφείλουν στους δημότες των Σερρών, οι οποίοι δυστυχώς εν αγνοία τους, έχουν επωμισθεί το κόστος των κατ ́ επανάληψη κατασκευαστικών αστοχιών και συνεχίζουν να το επωμίζονται με το πρόσχημα της στοχευόμενης και επιλεκτικής κοινωνικής ευθύνης για οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, καθώς η έννοια της αποζημίωσης είναι εκτός ατζέντας.

Οι μη αδειοδοτημένες και ίσως παράνομες αντιπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΣ, του Δήμου και ιδιωτών, μέσα στην κοίτη του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων, επί σειρά ετών, μέχρι σημείου “στραγγαλισμού” της, ήταν και είναι βέβαια γνωστές και ορατές δια γυμνού οφθαλμού αλλά επισημασμένες, κατά καιρούς και από τους αρμόδιους φορείς επιτήρησής της (Δασαρχείο-ΔΤΕ).

Αποκορύφωση αυτών, ήταν το γκρέμισμα του προστατευτικού αντιπλημμυρικού τοιχίου, λίγο κάτω από τη γέφυρα Σιγής, με σκοπό την είσοδο εντός της κοίτης για επιδιόρθωση των βλαβών για πολλοστή φορά σε σωλήνες ύδρευσης, που τους παίρνει το νερό του χειμάρρου (μη αδειοδοτημένες, παράλογες και ίσως παράνομες υποδομές της ΔΕΥΑΣ, εντός της κοίτης του χειμάρρου).

Γκρέμισμα, που λειτούργησε ως “κερκόπορτα”, από όπου εξερχόμενα τα νερά του χειμάρρου στις 21-6-2020 , “εισέβαλλαν” στις κατοικίες των κατοίκων της περιοχής. Πιεζόμενη από τη μια πλευρά από τους κατοίκους, που την θεωρούσαν προφανέστατα υπεύθυνη για την πλημμύρα και από την άλλη φοβούμενη να το παραδεχθεί δημόσια, εξέδωσε μια “γαλαντόμα” γι αυτούς απόφαση οικονομικής υποβοήθησης, δήθεν οικειοθελώς, αρνούμενη όμως παράλληλα την δική της ευθύνη.

 Ευθύνη, που προσπαθεί απεγνωσμένα με παιδαριώδη επιχειρήματα, να την μεταθέσει άλλοτε στο “φαινόμενο” της φυσικής καταστροφής και άλλοτε “εκθέτοντας” έμμεσα τη ΔΤΕ, η οποία ήταν δήθεν ενήμερη και σύμφωνη για το γκρέμισμα του τοιχίου!!!.

Και αυτό συνειδητά, εν πλήρη γνώση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας!!!

Και εδώ προκύπτει η μεγάλη απορία.

Πώς, ενώ η ΔΕΥΑΣ έχει στα χέρια της τα έγγραφα της ΔΤΕ Π.Ε. Σερρών, που αποδεικνύουν ποιες ήταν οι θέσεις της, ενώ βεβαιότατα τα έχει και η Δικαιοσύνη, από την οποία, όπως αναφέρει η ίδια η ΔΕΥΑΣ στην Απόφασή της, “…διερευνώνται οι τυχόν υπαίτιοι…ώστε να παραπεμφθούν σε δίκη.”, τις διαστρεβλώνει συνειδητά, αναλαμβάνοντας τον βέβαιο κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα;

Μόνο ένας νους ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, δεν σταθμίζει αυτόν τον κίνδυνο. Εμείς ανατρέξαμε στα στοιχεία, που συνθέτουν την αρχαία ελληνική τραγωδία και βρήκαμε μιαν εξήγηση!

Μετά την “ύβρι” (οι κάθε είδους παράνομες παρεμβάσεις στην κοίτη του χειμάρρου και το γκρέμισμα του τοιχίου), ακολουθεί η “άτη” (το θόλωμα, η τύφλωση του νου του υβριστή), που οδηγεί σε νέες μεγαλύτερες, ύβρεις μέχρι την διάπραξη ενός σοβαρού σφάλματος, μιας μεγάλης ανοησίας (έκδοση της “αυτοκτονικής” Απόφασης), που επιφέρει εντέλει την “νέμεση” (οργή και εκδίκηση των θεών, εδώ βέβαια των πληγέντων κατοίκων και κυρίως της βάναυσα συκοφαντηθείσης ΔΤΕ) και ελπίζουμε να ακολουθήσει η “τίσις” (θεία τιμωρία-Ελληνική Δικαιοσύνη), αφού το έγγραφο της ΔΤΕ Π.Ε. Σερρών, που τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα την ΔΕΥΑΣ, βρίσκεται ήδη στα χέρια και της εισαγγελίας.

Δείτε επίσης