Για την συμφωνία των Πρεσπών οι Σέρρες βρέθηκαν για ένα διήμερο στα …κάγκελα

Για την συμφωνία των Πρεσπών οι Σέρρες βρέθηκαν για ένα διήμερο στα …κάγκελα.

Και είδαμε μετά από αρκετό καιρό και διμοιρίες των ΜΑΤ και μάλιστα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τα ίδια με αυτά της κ.Σταμπουλή.

Στοχος της αστυνομίας βεβαίως ήταν να αποτρέψει τυχόν επιθέσεις, μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν προχθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Και για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλό θα είναι να αρχίσουμε από τα βασικά.

Πρώτον να μάθουμε να μετράμε

Η αστυνομία μιλά πλέον για 500 – 600 άτομα που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εγώ θεωρώ ότι ήταν πάνω από 1500 με 1600 άτομα

Θα μου πεις έχει καμιά διαφορά;

Σαφώς και έχει, γιατί δείχνει η προσέλευση το ενδιαφέρον μιας κοινωνίας του καναπέ , που επιτέλους σηκώνεται για να …διεκδικήσει!

Το τι, για μένα τουλάχιστον δεν είναι αδιάφορο και έχει να κάνει με την ίδια την πολιτική τοποθέτηση, αλλά και την συμφωνία των Πρεσπών ως κοινωνικό φαινόμενο!

Και ενώ στην πλατεία ήταν δεν ήταν 200 άτομα όλα κι όλα, μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται και να θέλει να κινηθεί προς την Πλατεία Εμπορείου.

Άτομα κάθε ηλικίας, οικογένειες με μικρά παιδιά, με συνθήματα και σημαίες εκφράσθηκαν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και καταφέρθηκαν εναντίον όσων σκοπεύουν να κυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ειδικά των Σερραίων βουλευτών που θα ψηφίσουν την συμφωνία.

Αισθητή βεβαίως ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων με πλήρη εξοπλισμό κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αλλά και σε όλη την διαδρομή που ακολούθησαν οι διαδηλωτές , ενώ μικρή ένταση προκλήθηκε όταν ομάδες διαδηλωτών πέταξαν κροτίδες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Γιατί καπνογόνα και να ήθελαν δεν είχαν οι αστυνομικοί.

Τα είχαν στείλει όλα στην Αθήνα!

 

Λάθος βεβαίως ήταν η κινητοποίηση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία προχώρησαν χθες οι αγρότες των Σερρών.

Οι αγρότες, με τις «κούρσες» τους όπως λέει και ο φίλος μου ο Στέργιος, συγκεντρώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον κόμβο του Λευκώνα , όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και επιχείρησαν, χωρίς εντάσεις, να περάσουν για να πάνε στον Προμαχώνα.

Σιγά να μην του άφηναν….

Εκεί παρέμειναν για περίπου δυο ώρες, και απλά άπλωσαν μια μεγάλη Ελληνική σημαία με το όνομα Μακεδονία γραμμένο επάνω της και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» .

Καλά που πήγαν στην συνέχεια και ενσωματώθηκαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούνταν στην πλατεία Ελευθερίας για το Μακεδονικό, γιατί αλλιώς θα ήταν μια ακόμα αποτυχία…

Χθες απλά οι αστυνομικοί έκαναν «περιφρούρηση» μιας και φοβόταν μην γινει επίθεση στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη των Σερρών.

Με με δύο κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στην είσοδο εν είδει οδοφράγματος, δεν κουνήθηκε …κανείς!

Οπότε απλά οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στράφηκαν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσων πολιτικών ψήφισαν υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Χωρίς λόγο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος..

Διαβάστε τι έγινε χτες εδώ

«Πόλεμος» στις Σέρρες: Οργή για την κατάπτυστη συμφωνία – πολιορκήθηκαν» τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here