Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας ενέκρινε ψήφισμα για άμεση ενίσχυση προσωπικού στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας κατά την τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου, κ. Αθανάσιου Μασλαρινού για την έκδοση ψηφίσματος, για άμεση ενίσχυση προσωπικού στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας. 

Ακολουθεί το Ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας Ν. Σερρών  ζητά άμεσα η δύναμη του καταστήματος Κράτησης να επανέλθει σε αυτή των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, στην εξωτερική και εσωτερική φρουρά, με τη νέα προκήρυξη που αναμένουμε να ανακοινωθεί και ζητούμε η εντοπιότητα (Δημότης Βισαλτίας) να αποτελεί βασική προϋπόθεση μοριοδότησης των υποψηφίων. 

Στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας που αυτή την στιγμή φιλοξενεί περισσότερους από 750 κρατούμενους, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς είναι πιο έντονο από ποτέ.

Μετά τις μεταθέσεις, μετακινήσεις προσωπικού και την αποχώρηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 64 φρουροί (εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς) με οργανική θέση, και 5 υποχρεωτικά αποσπασμένοι από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές ότι με το υπάρχον προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας δεν μπορεί να γίνει κανένας σοβαρός προγραμματισμός υπηρεσιών και αδειών και κυρίως αυτός να εφαρμοστεί.

Επομένως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. 

Το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καλύπτεται από την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων, όμως οι αντοχές και τα όρια εξαντλούνται, η ασφάλεια μειώνεται πραγματικά και γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Πέραν τούτου βασικό αίτημά μας είναι και η δημιουργία τμήματος μεταγωγών το οποίο θα αποδεσμεύσει αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Νιγρίτας από επιπλέον φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να επιδοθούν στο κύριο καθήκον τους, που είναι η αστυνόμευση της περιοχής».

Ακόμη, θα πρέπει να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, διότι εξυπηρετεί και τις ανάγκες των κρατουμένων.» 

Το παραπάνω ψήφισμα θα σταλεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού, , στο Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Π.Ε. Σερρών  και στους Βουλευτές του Νομού Σερρών.

Διαβάστε επίσης για την ΚΕΔΗΒ του Δήμου Βισαλτίας: