Συνεχίζεται στην Ελλάδα και στο Νομό Σερρών η κακοκαιρία.

Ότι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, γίνεται καλώς ή κακώς και στο νομό Σερρών.

Παγωνιά λοιπόν και για να μπορέσει κάποιος να δει χιόνι, απλά θα πρέπει να ανοίξει τις κουρτίνες του σπιτιού του και δεν χρειάζεται να ανέβει στο Χιονοδρομικό του Λαϊλιά ή στο …Καρυδοχώρι!

Βέβαια σε αντίθεση με τους πολλούς άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι δρόμοι στον νομό μας είναι ακόμα καθαροί και απλά οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν …

Όσον αναφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Λαϊλιά, θα σας θυμίσω απλά ότι το σαλέ είναι κλειστό λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχε από την φωτιά τη προπερασμένη χρονιά και ακόμα να γίνει τίποτα και να ξέρετε ότι η πίστα έχει αρκετό χιόνι για να λειτουργήσει.

Το μόνο που λογικά λειτουργεί κανονικά θα πρέπει να είναι το …καταφύγιο!

Όσο για τους δημάρχους έκαναν το καθήκον τους

Έκλεισαν τα σχολεία τη Τρίτη, ενώ λογικά το ίδιο θα κάνουν και τη Τετάρτη, μιας και συνειδητοποίησαν ότι τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν έτσι και τα άνοιγαν θα ήταν πολύ περισσότερα!

Βέβαια πετρέλαιο δεν γλιτώνουν μιας και οι περισσότεροι διευθυντές τα άνοιξαν τα καλοριφέρ στα σχολεία, αλλά όσο νάναι τα γλίτωσαν τα προβλήματα…

Πάντως σε όλη την Κεντρική Μακεδονία οι δρόμοι δεν είναι και ότι καλύτερο μιας και σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Στον Νομό Ημαθίας, από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τριών Πέντε Πηγαδιών, από το 21 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου, στις δημοτικές οδούς Νάουσας-Ροδοχωρίου και Νάουσας-Αρκοχωρίου χρειάζονται αλυσίδες, ενώ και στον νομό Κιλκίς αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού-Σκρα, και μέσα στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κιλκίς.

Στον νομό Πέλλας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ο παγετός δημιουργεί προβλήματα και από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών-Λαϊλιάς, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εφοδιασμένοι με αλυσίδες πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην Χαλκιδική, από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος, Αρναίας-Στανού, Παλαιοκάστρου-Ταξιάρχη, καθώς και μέσα στα δημοτικά διαμερίσματα της ορεινής Χαλκιδικής.

Όσο για το δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης είναι πεντακάθαρος, μόνο που το βράδυ χρειάζεται προσοχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here