Άγγελος Συρίγος: Κερδισμένο το ΔΙΠΑΕ απο το σύστημα κατανομής θέσεων

Βέβαια ο υπουργός ξέρει πάρα πολύ καλά πως το βασικό πρόβλημα είναι η στελέχωση, μιας και χρειάζονται νέα μέλη ΔΕΠ, ικανό και έμπειρο διδακτικό και δη  ερευνητικό προσωπικό, έτσι ώστε επιτέλους να μπορέσουν να γίνουν αυτοδύναμα, τουλάχιστον κάποια ….τμήματα!

Θα μου πεις πως κακώς η μετάβαση από το ΤΕΙ σε ΑΕΙ έγινε εν μία νυκτί, για να πούμε στο πόδι, μια και το είπε ο ίδιος ο κ. Συρίγος, αλλά δυστυχώς σήμερα το ίδρυμα θέλει δεν θέλει αυτές τις στρευλώσεις πρέπει να τις θεραπεύσει….

Μόνο που δεν θεραπεύονται από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς κανένας δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι…Και δυστυχώς όπως παραδέχθηκε ο κ.Συρίγος όταν δίνεις 400 θέσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορείς να δώσεις τις 100 στο Διεθνές Πανεπιστήμιο ;

Ευτυχώς όμως υπάρχει το πλεονέκτημα ότι η κατανομή των θέσεων γίνεται με ένα καινούργιο τρόπο και το ΔΙΠΑΕ είναι το κερδισμένο σε αυτές τις περιπτώσεις , καθώς παίρνει πολύ περισσότερες θέσεις, από τα υπόλοιπα (παλαιά) ιδρύματα

Τέλος ο κ.Συρίγος αναφέρθηκε και στο θέμα των εστιών, καθώς υπάρχουν μία σειρά από  προγράμματα ΣΔΙΤ…

«Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε εστίες γιατί ειδικά για τις οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες είναι άκρως απαραίτητο να για μπορέσει κάποιο παιδί να σπουδάσει» 

`Και δεν είχε άδικο….

Οι γονείς και μόνο αυτοί ξέρουν πόσο κοστίζει σήμερα η φοίτηση ενός παιδιού στο Πανεπιστήμιο….

Πάντως ότι είναι να γίνει να γίνει τώρα, καθώς ο δρόμος του «αύριο» οδηγεί στην πόλη του …ποτέ!