06/02/2023
0.9 C
Serres

Την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκλογές για Τσίπρα και Κ. Επιτροπή!

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Υψηλή είναι και η ετοιμότητα στην επικοινωνιακή της καμπάνια, προκειμένου να υπηρετήσει το στόχο της μαζικής προσέλευσης στην εκλογή των ανώτατων κομματικών οργάνων εστιάζοντας στα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, και επικεντρώνοντας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, στο κόστος των καυσίμων και στην στεγαστική κρίση

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν οι κάλπες της Κυριακής να στείλουν ηχηρό, διπλό μήνυμα, καθώς ελπίζουν πως πέρα από το μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα αποτελέσει και μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 7 εκλογικά κέντρα στη Π.Ε Σερρών

Την «σφραγίδα» του γνωστού εκλογολόγου και ομότιμου καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας το πανεπιστήμιο Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλου θα έχουν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή, όπου τα μέλη θα κληθούν να αναδείξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και να ανανεώσουν τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα στο θώκο του προέδρου.

Την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλαδική διαδικασία για να ψηφιστούν 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από τις 776 υποψηφιότητες και η σύνθεση των νέων κομματικών οργάνων, όπως αυτή θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής, συνιστά τον «πρώτο γύρο» για την ολική επαναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πολιτικό προσκήνιο.

Στις 15 Μαΐου και στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,νικημένη πρέπει να βγει η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα διαπλοκής  που αυτή εκπροσωπεί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και νικητές πρέπει να βγούμε όλοι εμείς που βιώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών της ΝΔ, όλοι εμείς που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή.

Στην  Π.Ε.  Σερρών,  νέα και παλαιότερα μέλη ψηφίζουνε σε 7 εκλογικά κέντρα  με 14 εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν σε όλους τους Δήμους του νομού.

Δικαίωμα να ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα έχουν όλα τα μέλη αλλά και όσοι έλθουν εκείνη τη μέρα στην κάλπη, σε οποιοδήποτε μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας ή της υπόλοιπης χώρας, και εγγραφούν ως νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Σε ξεχωριστή κάλπη γίνεται η εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη που έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μάρτη 2022. Για την ανάδειξη των 34 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής από την Κεντρική Μακεδονία τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε εκλογικό τμήμα του Ν. Σερρών , καθώς και των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας . 

Η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας ισχύει και για τα παλιότερα μέλη.

Αναλυτικά τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Ν. Σερρών είναι τα κάτωθι:

ΔΗΜΟΣΠΟΛΗΚΤΙΡΙΟ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΣΕΡΡΩΝΣΕΡΡΕΣΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) ΣΕΡΡΩΝ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4ΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΑΜΦΙΠΟΛΗΣΡΟΔΟΛΙΒΟΣΑΙΘΟΥΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ- ΡΟΔΟΛΙΒΟΣΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΒΙΣΑΛΤΙΑΣΝΙΓΡΙΤΑΚΑΠΗ ΝΙΓΡΙΤΑΣΑΘ. ΑΡΓΥΡΟΥ 34, ΝΙΓΡΊΤΑ ΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΕΜ. ΠΑΠΠΑΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣΠ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣΗΡΑΚΛΕΙΑΑΙΘΟΥΣΑ  ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ    ΠΡΩΗΝ  « ΡΟΜΕΟ» Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 14, ΗΡΆΚΛΕΙΑ ΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣΝΕΑ ΖΙΧΝΗΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΖΙΧΝΗΣΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΣΙΝΤΙΚΗΣΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΚΑΠΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 34 -ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΚΑΛΠΗ Κ.Ε.
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κ.ΤΣΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟΚΑΛΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ