ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Απέτυχαν οι εμβολιασμοί στις Σέρρες – Δικαιώθηκε ο Ευκλείδης;

Σύμφωνα με την ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ απέτυχαν οι εμβολιασμοί στις Σέρρες, καθώς και το επιτελικό κράτος βρέθηκε σε εμπλοκή.

Στις Σέρρες λοιπόν η επίδειξη των ικανοτήτων του επιτελικού κράτους απέτυχε. Άνθρακες ο θησαυρός.

Δυο τα εμβολιαστικά Κέντρα αντί 23 που είχαν στον αρχικό σχεδιασμό ,και είχαν με αυτοϊκανοποίηση υποσχεθεί, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους τελευταίους μήνες, αντί να εστιάζουμε στις ελλείψεις του ΕΣΥ σε προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση με αυταρέσκεια περίτρανα παρουσίασε γραφήματα (δανεικά και αυτά) για τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Αντί να εστιάζουμε στην εξασφάλιση ΜΕΘ, ετοιμαζόταν για τη διανομή ενός εμβολίου που ακόμη δεν υπήρχε.

Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη και στο νομό μας έσπευδαν να μας ενημερώσουν για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στο νομό μας!

Για να λειτουργήσουν όμως αυτά τα κέντρα με ασφάλεια θα έπρεπε να έχουν το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που δεν το έχουν.

Οι προσλήψεις στο ΕΣΥ ανεπαρκείς. Στο νομό μας δε, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

Και τώρα;

Που ήρθε ένα μικρό μέρος των δόσεων των εμβολίων; Τι γίνεται στις Σέρρες;

ΜΟΝΟ δυο τα εμβολιαστικά Κέντρα αντί 23. Από το Σάββατο 16/1 ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υπερήλικων στα δύο μόλις εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο νομό Σερρών (Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου) έναντι του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε 23 (9 τα Κέντρα Υγείας του νομού και 14 περιφερειακά ιατρεία).

Πως θα εμβολιαστεί ένας υπερήλικας από ένα χωριό της Μαυροθάλασσας; Θα πρέπει να διανύσει 60 χλμ για ένα εμβόλιο!!

Να θυμίσουμε ότι στο επιτελικό και άρτια αρχικά οργανωμένο σχέδιο των 23 εμβολιαστικών κέντρων το νοσοκομείο Σερρών ΔΕΝ συμπεριλαμβανόταν.

Για να μην πούμε ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να στέλνουμε πληθυσμό και μάλιστα υπερήλικες για εμβολιασμό σε δευτεροβάθμιες μονάδες υγείας (ΓΝΣ), ενώ αυτό θα έπρεπε να διεκπεραιώνεται σε πρωτοβάθμιες μονάδες και Ιατρεία).

Με όλους τους κινδύνους μετάδοσης του ιού για τους υπερήλικες συμπολίτες μας.

Επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το εξουθενωμένο πλέον προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών.

Για να μη μιλήσουμε για τους ιδιώτες γιατρούς και τις ιδιωτικές δομές υγείας.

Η μία και μοναδική ιδιωτική κλινική που λειτουργεί στις Σέρρες δεν περιλήφθηκε στις ιδιωτικές δομές που εμβολιάζεται το προσωπικό της. Γιατί άραγε;

Όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς των Σερρών, ενώ ζητήθηκαν από τον ιατρικό σύλλογο καταστάσεις αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και οι οποίες παραδόθηκαν έγκαιρα με 185 άτομα, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου για τα πρώτα ραντεβού..

Ο λόγος; Προφανής!

Δεν δόθηκαν επιπλέον εμβόλια για το ιδιωτικό ιατρικό προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) όπως είχε εξαγγελθεί, ώστε να εμβολιαστεί έγκαιρα.

Εμπόριο ελπίδας και στο νομό μας, και αδυναμία οργάνωσης που τα καλύπτουν με συνεχή ψέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ελέγξει τις τράπεζες

«Δικαιώθηκε» ο …Ευκλείδης!

Μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχάσω την αλλαγή φρουράς στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου καθ’ υπερβολήν μπορούμε να ισχυριστούμε πως εξ αγχιστείας και εμμέσως, ο ΣυΡιζΑ πραγματοποίησε τελικά το κρυφό του όνειρο, να ελέγξει τις τράπεζες.

Με αφορμή τη Σκωτσέζα Χέδερ Γκίμπσον, σύζυγο του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία ανέλαβε επικεφαλής μίας εκ των δυο σημαντικότερων Διευθύνσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτήν της εποπτείας χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κυρία Γκίμπσον διαδέχεται την κυρία Σίσσυ Παπαγιαννίδη η οποία ασκούσε μέχρι πρότινος τη διεύθυνση της εποπτείας των τραπεζών.

Πάντως έστω και έτσι «δικαιώθηκε» ο …Ευκλείδης!

Δείτε ακόμα