Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Κανένας μαθητής χωρίς tablet» στο Δήμο Σερρών!

Με σύνθημα «Κανένα μαθητής χωρίς tablet» ο Δήμος Σερρών προχωρά στην προμήθεια και διανομή 450 tablets σε σχολεία των Σερρών.

Στόχος της δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι η ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Δήμος Σερρών ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες σε ψηφιακό εξοπλισμό των οικογενειών για τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία επεκτείνοντας σε σημαντικό βαθμό τον αρχικό προγραμματισμό για τη διανομή 100 tablets.

Βρισκόμαστε δίπλα στα σχολεία και στους μαθητές του Δήμου Σερρών.

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για τη στήριξη των οικογενειών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τις ανάγκες των μαθητών σε ψηφιακό εξοπλισμό.

Λόγω των αυξημένων αναγκών και του μεγάλου αριθμού αιτημάτων αποφασίσαμε τελικά να αγοράσουμε συνολικά 450 tablets, προκειμένου να ενισχύσουμε τις οικογένειες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ως Δήμος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα προσφέρουμε κάθε βοήθεια στα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειες τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Δήμος Σερρών θα παραδώσει τα 450 tablets στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διανομή τους με βάση την αξιολόγηση που έχουν πραγματοποιήσει.

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη στήριξη των Δημοτών μας. Διασφαλίζουμε την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών του Δήμου μας στην τηλεκπαίδευση.

Ο στόχος μας είναι ένας: Κανένας μαθητής χωρίς tablet καταλήγει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Δημήτρης Σιαμάγκας: Παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά ικανοποιώντας τα αιτήματα των Διευθυντών

O Αντιδήμαρχος Παιδείας στο Δήμο Σερρών Δημήτρης Σιαμάγκας δήλωσε για την προμήθεια tablet

Στηρίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στον καθημερινό τους αγώνα διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή ΟΛΩΝ των μαθητών στη σύγχρονη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Αναπληρώνοντας τις ελλείψεις της Πολιτείας παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά ικανοποιώντας τα αιτήματα των Διευθυντών των σχολικών μας μονάδων κι επιπλέον εξασφαλίζουμε την πρόσβαση στο ίντερνετ για όσους δεν είχαν μέχρι σήμερα σύνδεση με δωρεάν κάρτα SIM.

Τέλος, με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων δωρίζουμε ακόμα μία μάσκα σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή, για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας και να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη του Δήμου σε κάθε σερραϊκη οικογένεια.

Πορευόμαστε μαζί στις δυσκολίες – Μένουμε ασφαλείς και αλληλέγγυοι.