Επανέρχεται υπό προϋποθέσεις το TAKE-AWAY στις Σέρρες

Με απόφαση και πίεση Απόστολου Τζιτζικώστα επανέρχεται το TAKE-AWAY στις Σέρρες, αλλά με προϋποθέσεις

«Πράσινο φως» στις Υπηρεσίες Take-Away δόθηκε για τις πόλεις των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.μετά και τις παρεμβάσεις της ΠΟΕΣΕ και του Προέδρου Γ. Καββαθά προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και συγκεκριμένα προς τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η ενημερωτική εγκύκλιος ωστόσο, που ανακοινώθηκε σήμερα (4/11/2020) από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει φέρει πονοκέφαλο στους επαγγελματίες.

Ναι μεν επαναφέρει σε λειτουργία πολλά καταστήματα που δεν παρέχουν υπηρεσίες Delivery, ωστόσο δεν αποσαφηνίζει ξεκάθαρα το πλαίσιο εφαρμογής της, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται από ενδεχόμενα πρόστιμα ο επαγγελματίας που θα παράσχει τις υπηρεσίες take away.

Συγκεκριμενα η εγκύκλιος αναφέρει:

Το βασικό ερώτημα επομένως των επαγγελματιών της εστίασης είναι πως ακριβώς μπορεί να γίνει η πιστοποίηση της έννοιας του «αυτοτελούς λόγου μετακίνησης» των πολιτών και πως μπορούν οι επιχειρήσεις να διασφαλιστούν από ενδεχόμενη επιβολή προστίμων για τη δυνητικά μη νόμιμη πώληση προϊόντων σε πελάτη που δεν πληροί τις προβλεπόμενες, ασαφείς κατά την κρίση των επαγγελματιών της εστίασης, προϋποθέσεις.

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: