Ο Τάσος Χατζηβασιλείου ανέλαβε την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ;

Όπως μαθαίνω από την εφημερίδα Καθημερινή, από τους Αμερικανούς έρχονται κυρώσεις σε όσους υπονομεύουν την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ o βουλευτής Σερρών Χατζηβασιλείου ανέλαβε την εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης στα ΜΜΕ.

Την ώρα που στην Ελλάδα εκκρεμεί ακόμα η κύρωση για τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων της ΝΔ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπει διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με το οποίο επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της εθνικής έκτακτης ανάγκης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που είχε αρχικά διακηρυχθεί με την απόφαση του 2001

Με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται τα κριτήρια για την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε όσους εμπλέκονται σε ενέργειες που συνιστούν ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέτοιες απειλές προέρχονται από άτομα που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε ενέργειες ή πολιτικές που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα ή την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε περιοχής ή κράτους στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνεται στο διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως δεν ήταν μια καλή μέρα για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας η προχθεσινή

Στην σύνολο αρχηγών ΓΕΕΘΑ βαλκανικών χωρών, ο Τούρκος στρατηγός Γιασέρ Γκιουλέρ φέρετε να δυσαρεστήθηκε όταν είδε πως στο διάλειμμα των εργασιών, σε μια πιο χαλαρή στιγμή, οι ομόλογοί του επέλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Την ίδια ώρα οι προετοιμασίες για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι πυρετώδεις και ο Τάσος Χατζηβασιλείου που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, φαίνεται να έχει αναλάβει ατύπως βέβαια την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Τυχαίο;
Δεν νομίζω;