Ο Τάσος πήγε βόλτα τον Πάμπλο Κασάδο στην Αθήνα

Στις 9 ακριβώς –καθώς ο Κυριάκος σε αυτά είναι Άγγλος– οι τέσσερίς τους πήραν θέση στο τραπέζι που είχε στρωθεί στο roof garden ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο και τους δύο συνεργάτες τους, τον Τάσο Χατζηβασιλείου και τη Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, προφανώς και πήγε γύρω από την πρόσφατη ισπανοτουρκική συμφωνία, που έχει ενοχλήσει σφόδρα την Αθήνα, με τον ηγέτη της ισπανικής αντιπολίτευσης να λέει στον Μητσοτάκη πως η υποστήριξή του στην Ελλάδα δεν είναι απλώς θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης, αλλά «θέμα αρχών» και ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας του.

Κατά τα λοιπά, ο Κασάδο ζήτησε και πήρε πληροφορίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας ώστε, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, να εφαρμόσει κάτι αντίστοιχο, ενώ έγινε συζήτηση και για τη λεγόμενη «αυτονομία της Ευρώπης», για την οποία έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ο Έλληνας πρωθυπουργός και με την οποία συμφωνεί ο Κασάδο.

Πάντως, αν κρίνω από τις διαρροές που έδωσε ο Ισπανός μετά το δείπνο σε ισπανικά ΜΜΕ, ο θαυμασμός του για τον Μητσοτάκη δεν κρύβεται.

Το ωραίο, βέβαια, έγινε πριν από το δείπνο.

Ο Πάμπλο Κασάδο ζήτησε βόλτα στην Αθήνα και την επιθυμία του φιλοξενουμένου ανέλαβε να ικανοποιήσει ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βάζοντας τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας και τη συνεργάτιδά του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ, η οποία είναι υπεύθυνη διεθνών σχέσεων, στο αυτοκίνητό του.

Η βόλτα περιελάμβανε πέρασμα από τον Λυκαβηττό, όπου ο Κασάδο είδε τη θέα της Αθήνας, αλλά και περπάτημα –πού αλλού…– στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από το φως της Ακρόπολης.

Τι άλλο να ζητήσει ο επόμενος Ισπανός …Πρωθυπουργός;