Τάσος Χατζηβασιλείου: Να αναπτυχθούν συνεργασίες που θα ωφελήσουν τις Σερραίες και την τοπική κοινωνία

Με επιστολή του στην Υφυπουργό Αρμόδια για Θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ζητά την ένταξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και της Πανεπιστημιούπολης Σερρών στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Innovation Lab for Women».

Το Πρόγραμμα, που είναι το προϊόν της ευρωπαϊκής πολυμερούς συνεργασίας 130 οργανισμών, στοχεύει στην δημιουργία εργαστηρίων καινοτομίας για την ενίσχυση της προσέλκυσης περισσοτέρων γυναικών στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

Έτσι, ανοίγει ένα «παράθυρο» στις γυναίκες όλων των ηλικιών προς τα καινοτόμα επαγγέλματα του μέλλοντος, τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και σταδιακά επιφέρει αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε επιχειρήσεις που βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία. Επιπλέον, η λειτουργία του εργαστηρίου γυναικείας καινοτομίας αποβλέπει στην ισότιμη συμμετοχή των Ελληνίδων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γυναικείο ταλέντο.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρεται στα οφέλη που θα είχε το Πρόγραμμα για τις Σέρρες, όπου η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κοινωνική συνοχή, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο βουλευτής ζητά την ένταξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και της Πανεπιστημιούπολης Σερρών στο Innovation Lab for Women, προκειμένου να αναπτυχθούν στις Σέρρες πρωτοπόρες συνεργασίες που θα ωφελήσουν όχι μόνο τις ίδιες τις Σερραίες αλλά και την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. 

«Είναι αναγκαίο να στηρίξουμε τις Σερραίες και να τις βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για τις επαγγελματικές και κοινωνικές προκλήσεις των ερχόμενων δεκαετιών.

Είμαι πεπεισμένος, κυρία υπουργέ, πως θα σας βρούμε σύμμαχο στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τον τόπο μας», καταλήγει ο βουλευτής Σερρών κ. Χατζηβασιλείου.

Να σημειωθεί ότι ο Σερραίος βουλευτής, σταθερός αρωγός της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών, είχε έρθει από πριν σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε., η οποία και αποδέχθηκε με χαρά την πρότασή του για την ένταξη του ιδρύματος στο εν λόγω πανευρωπαϊκό πρόγραμμα.