ΤΕ Σερρών ΚΚΕ: Γινόμαστε μάρτυρες της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα Αγροτοδικεία 

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της  ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών που σέρνονται στα δικαστήρια ως «κοινοί εγκληματίες» αυτοί και τα παιδιά τους!!! Για αυτό το νέο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών του περασμένου Φεβρουαρίου, ευθύνη για το καθεστώς «Νόμος και Τάξη» έχει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστρατεύονται  κατασταλτικοί μηχανισμοί  για να σταματήσουν οι αγώνες των αγροτών.

Ποινικοποιείται  η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μετατρέποντας τον αγώνα όποιου αγωνίζεται σε  ένα μεγάλο δικαστήριο.

Τα δικαστήρια παίρνουν τον ρόλο του παιδονόμου για να καθυποταχτούν και ανήλικα παιδιά δεκατριών ετών που αγωνίζονται και διεκδικούν μαζί με τους γονείς τους  καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους.   

Καταγγέλλουμε τον  αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των αγροτών που συμμετείχαν στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και τις αντίστοιχες των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η αντιλαϊκή πολιτική, η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες και επιχειρούν να συγκεντρώσουν παραγωγή και γη σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών καπιταλιστών.

Οι αγρότες δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν, να φοβηθούν, να  σταματήσουν τον αγώνα τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αγώνες από κανένα αγροτοδικείο, καμιά τρομοκρατία, καμιά καταδικαστική απόφαση.

Τώρα πρέπει το  αγροτικό κίνημα πολύ πιο ισχυρό, ενωμένο, μαχητικό και αποτελεσματικό σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν  για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους .

Οι τελευταίες εξελίξεις των Ελληνοτουρκικών σε Αιγαίο, ΑΟΖ και μεταναστευτικό

Την Πέμπτη 19/12/2019 το απόγευμα διοργανώθηκε σύσκεψη από την ΚΟΒ πόλης Σερρών του ΚΚΕ με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις των Ελληνοτουρκικών σε Αιγαίο, ΑΟΖ και μεταναστευτικό» την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Χουβαρδάς μέλος του Γραφείου της ΤΕ του ΚΚΕ, Διεθνολόγος Πολιτικός Επιστήμονας.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους πραγματικούς λόγους που δημιουργούν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι άλλοι από την πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ της ΕΕ Ρωσίας Κίνας κλπ και μικρότερων περιφερειακών δυνάμεων που οι αστικές τάξεις των χωρών τους θέλουν να παίξουν κάποιον ηγετικό ρόλο.

Οι εντάσεις αυτές πολλές φορές καταλήγουν και σε συγκρούσεις, πολέμους κλπ. 

Από αυτές τις συγκρούσεις και πολιτικές μόνοι χαμένοι βγαίνουν οι λαοί που πληρώνουν και τους πολέμους αλλά και την ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με φτώχια, θανάτους, προσφυγιά.

Χρέος όλων των λαών είναι να αμφισβητήσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική και το ιδεολόγημα ότι το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ θα μας προστατέψουν.

Να αγωνιστούν για την αποδέσμευση από αυτούς του μηχανισμούς του κεφαλαίου, να φύγουν όλες οι βάσεις από την περιοχή και τη χώρα μας και να αναπτύξουν μια πολιτική ισότιμη μεταξύ των λαών μα βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας που στη βάση μιας κοινωνίας λαϊκής θα έχουν πραγματικό νόημα αυτές οι έννοιες.

Μια κοινωνία που θα ελέγχει όχι μόνο την εξωτερική πολιτική της αλλά και την δίκαια κατανομή της παραγωγής της στο εσωτερικό της.

Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση όσο δύσκολη και μακρινή και αν την κάνουν οι κυρίαρχες τάξεις σήμερα να φαίνεται.

Ήδη και από αστικούς κύκλους σήμερα άρχισε να αμφισβητείται η «εγγύηση» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα εθνικά μας θέματα.

Η ασφάλεια για τους λαούς της περιοχής δεν είναι θέμα κανονιοφόρων αλλά είναι θέμα ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους κάτι που μόνο οι λαοί μπορεί να το πετύχουν και όχι οι αστικές τους κυβερνήσεις.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here