Τελέστηκε με λαμπρότητα η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Σερρών

Τελέστηκε με λαμπρότητα η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Σερρών

Με λαμπρότητα, και με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και επισήμων, γιορτάστηκε τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Σερρών.

Το πρωί, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών απ’ τους ιερείς π. Αναστάσιο Πάππο και π. Παναγιώτη Κανακάρη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Κωνσταντίνος Στρίκας, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η ιστορία της Μακεδονίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων απ’ τις τοπικές Αρχές στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις, έδωσαν (μεταξύ άλλων) οι βουλευτές Σερρών Κώστας Μπούμπας (ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου), Λευτέρης Αβραμάκης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Το Δήμο Σερρών, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κωνσταντίνος Δινάκης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλου

Σήμερα τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που, με εμβληματική μορφή τον Παύλο Μελά, έδωσαν την ζωή τους για μια Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική.

Όλων εκείνων, οι οποίοι πολέμησαν τον ανιστόρητο επεκτατισμό με θάρρος, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Και είναι τόσοι πολλοί, άνδρες, γυναίκες, κληρικοί και λαϊκοί, ώστε να γεμίζουν τόμους με τις μάχες και τα κατορθώματά τους.

Μάχες όχι μόνο ένοπλες, αλλά και ιδεολογικές και πνευματικές.-

Το παράδειγμά τους πρέπει και σήμερα να μας καθοδηγεί, γιατί, μετά την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, πολύ φοβάμαι ότι θα το χρειαστούμε.-

Ο Μακεδονικός Αγώνας δεν τελείωσε!

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερρών κ. Χρυσάφη

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, όλοι οι Έλληνες, και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, τιμούμε την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα: ενός αγώνα, που ήταν το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας – και, φυσικά, του Νομού Σερρών – μέσω των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ένωσε όλους τους Έλληνες στον κοινό στόχο για την ανάκτηση της αγαπημένης Μακεδονικής γης, που αποτέλεσε ένα απ’ τα λαμπρότερα και ηρωικότερα κατορθώματα του Ελληνισμού.

Στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν απλοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για τη Μακεδονία.

Σήμερα, εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες Μακεδόνες και Σερραίοι, τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες των γενναίων Μακεδονομάχων, ενώ παράλληλα επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της Μακεδονίας μας.

Ο Αγώνας για τα δίκαια της Μακεδονίας μας, συνεχίζεται και η μνήμη των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα πρέπει πάντα να αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους τα Μακεδονικά χώματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here