Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την 107η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής της17ης Φεβρουαρίου 1913

Παρών στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Βισαλτίας

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Τούμπας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων.

Στην συνέχεια για τη μάχη στα Πλατανούδια μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος  Θ. Τσίκαλας, τονίζοντας τη σημασία της νικηφόρου μάχης για τα ελληνικά στρατεύματα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου όπου προσφέρθηκε καφές με πίτα και κεράσματα, τα οποία ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φοιτήτρια Νομικής του Α.Π.Θ.  Ιωάννα Αγγελάκη.

Στην ομιλίας της τόνισε την στρατηγική  σημασία της Μάχης αυτής, αφού δεν επέτρεψε τους Βούλγαρους να καταλάβουν την Νιγρίτα και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο.

Τόνισε επίσης την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών.


Την εκδήλωση έκλεισε με πολύ όμορφο τρόπο η χορωδία του Συλλόγου, η οποία τραγούδησε εξαιρετικά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκε.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Σαμαράς και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here