Βασίλης Τερζής: Άργησε η ΚΕΔΗΣ στο θεατράκι

«Το μοναδικό Θερινό Θεατράκι που διαθέτει ο Δήμος και για το οποίο, τον Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της «17ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης», ο κ. Δήμαρχος, παίρνοντας τον λόγο στην έναρξη κατά τον χαιρετισμό, είχε αναγγείλει δια μικροφώνου πως «θα το κάνουμε καλύτερο και μεγαλύτερο»!!! 

 Ήταν πολύς ο κόσμος τότε, ήμουν και εγώ εκεί…  

  Το είχα επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Μαΐου 2022 και σε Δ.Τ στις 6 Ιουνίου 2022 για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το «Θερινό θεατράκι» του Δήμου. Βανδαλισμοί, γκράφιτι και καταστροφές, 85 σπασμένα καθίσματα, εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Εκεί που πριν από λίγα χρόνια τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, πραγματοποιούνταν το «School Music Festival», το «Eco Festival», εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», αποχαιρετιστήριες γιορτές σχολείων, νηπιαγωγείων και Κ.Δ.Α.Π, εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, θέατρο σκιών κ.α, ήταν εγκαταλειμμένο και εκτός λειτουργίας. 

(Τα ίδια και το καλοκαίρι του 2020 τα ίδια και το 2021 και τότε τα είχα επισημάνει στο Δ.Σ και σε Δ.Τ.).

Η υπηρεσία με γραπτή της απάντηση επιβεβαίωσε πλήρως τα λεγόμενα και γραφόμενά μου. Μας γνωστοποίησε πως έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων, για το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας και παντός υπευθύνου Δυστυχώς, πάντα φταίνε οι προηγούμενοι και οι άλλοι, καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης!!!

Μέσα Ιουνίου ο χώρος λειτούργησε με πολλές ελλείψεις και προβλήματα. Ήταν κοινή ομολογία καλλιτεχνών, συμμετεχόντων και θεατών.

Απόδειξη, 4 Αυγούστου 2022, 13.733 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., απευθείας ανάθεση για συντήρηση και αποκατάσταση.   

Μετά το ομώνυμο κυλικείο, που ξεχάσαμε να το βγάλουμε σε δημοπρασία νωρίς, ξέροντας πως το συμβόλαιο με τον εκμισθωτή έληγε από τον Απρίλιο, αφήνοντας κλειστό το χώρο για τους Σερραίους έως τα μέσα Ιουλίου, τώρα θυμηθήκαμε να παρέμβουμε και στο Θεατράκι. 

Δυστυχώς το «έργο», «τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα» έχει γίνει σίριαλ για τη Δημοτική Αρχή. 

Το αμαρτάνειν ανθρώπινον, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, το τρις;;;

Καλή Παναγιά, με υγεία και ειρήνη   

και όπως είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,

 «…το μετανοείν Θείον, το δε εμμένειν τη αμαρτία δαιμονικόν».    

Αυτά μας είπε μέσα στις διακοπές μας ο κ. Βασίλης Τερζής, που ως πρωην Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ ξέρει καλά πότε και αν θα πρέπει να «τσιτσιδώνεται» το θεατράκι μας..

Και φυσικά πως θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα …

Γιατί αν είναι να γίνει το Σεπτέμβριο και δη στο τέλος του καλά θα κάνουν να το προσέξουν ως κόρη οφθαλμού, γιατί δίπλα είναι ο χειμώνας και τα κρύα, αλλά και η …εγκατάλειψη

Το πως φτάσαμε όμως ολόκληρη πόλη και νομός να μην έχουμε όλο το καλοκαίρι θέατρο να στεγάσει τις ανάγκες μας, είναι να απορεί κανείς…

Όχι τίποτε άλλο, χάσαμε και όλες τις καλές παραστάσεις

Που φυσικά δεν θα πήγαιναν ποτέ στο θεατράκι…

Μιας και χρειάζονται πάνω από 1.000 εισιτήρια γα να μπορέσουν να βγουν οικονομικά…