Βασίλης Τερζής: Υπάρχουν και ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλά που τηρούνται στη Δομή;

1 Ερώτηση και 3 Απαντήσεις δίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής με Δελτίο Τύπου του στα Μ.Μ.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με αφορμή: α) την καθημερινή παρουσία δεκάδων προσφύγων – μεταναστών από την κλειστή – ορθάνοιχτη δομή στο «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής στην πόλη των Σερρών και τις επισκέψεις και επαφές τους με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστίασης, πώλησης και παροχής υπηρεσιών, αγαθών και προϊόντων, β) τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης τους στην ανωτέρω δομή, γ) την έξαρση (ιδιαιτέρως των εισαγόμενων) κρουσμάτων Covid-19 και την αυστηροποίηση και επαναφορά των μέτρων και δ) το τυχαίο αλλά υπαρκτό κρούσμα ελονοσίας μετά από 25 χρόνια στο Νομό Σερρών, καταθέτω τα ερωτήματα. 

▪ Υπάρχουν και ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλά που τηρούνται στη Δομή;

▪ Υπάρχει έλεγχος του ιικού και επιδημιολογικού φορτίου όλων των εμπλεκόμενων στη Δομή, φιλοξενούμενων, υπευθύνων, στελεχών και προσωπικού; 

▪ Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , ο Νομίατρος και ο Υπεύθυνος της Δομής, μπορούν να μας απαντήσουν εγγράφως και στοιχειοθετημένα στα ανωτέρω ερωτήματα;   

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

  1. Για τον εάν είμαι ευχαριστημένος από την παράταξή μου και τον τρόπο λειτουργίας της. Το θέμα δεν είναι εάν εγώ είμαι ευχαριστημένος αλλά οι χιλιάδες ψηφοφόροι που μας εμπιστεύτηκαν με τις απαιτήσεις των οποίων συντάσσομαι.  
  2. Στο θέμα του Πανσερραϊκού και της παραχώρησης έκτασης 45 στρεμμάτων στο Αθλητικό Πάρκο «Ομόνοιας». Σας πληροφορώ πως στις δύο προσυσκέψεις της παράταξης, που προηγήθηκαν των Δημοτικών Συμβουλίων, ουδέποτε υπήρξαν αντιδράσεις και διαφωνίες παρά μόνο ερωτήματα και απορίες συναδέλφων λόγω της ιδιαιτερότητας και σοβαρότητας του θέματος αλλά και της εξειδικευμένης γνώσης που απαιτούσε. Μάλιστα εάν δεν έρχονταν «γυμνό» το θέμα την πρώτη φορά, χωρίς την έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου και δεν έκανε την ατυχή δήλωση της τελευταίας στιγμής ο κ. Δήμαρχος για κατασκευή γηπέδου της Π.Α.Ε, το θέμα θα ψηφίζονταν από την πρώτη συνεδρίαση ομόφωνα από την παράταξη μας όπως και έγινε στην επόμενη. Εκεί εκφράστηκε για πρώτη φορά η παράταξη και όχι στον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. όπου η ψήφος του μέλους του συνδυασμού μας ήταν απολύτως προσωπική.  
  3. Όσον αφορά στα γραφόμενα περί μεταγραφών προσωπικά δηλώνω, όπως και το βράδυ της 2ης Κυριακής των εκλογών, καλεσμένος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, άλλο συναίνεση άλλο συναλλαγή, ασχέτως αν για κάποιους είναι «ένα τσιγάρο δρόμος». 

Διαβάστε επίσης για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: