Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς Υποψήφιος Πρόεδρος στις ερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές!

Την πρώτη του συνέντευξη επέλεξε ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς για να ανακοινώσει την κάθοδό του στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές, αλλά και τη μη διεξαγωγή της
SEREXPO λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα.

Παράλληλα ο κ.Μαλλιαράς προανήγγειλε τόσο την διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS» από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όσο και την παρουσία του Επιμελητηρίου στις 11 Σεπτεμβρίου στην 85η ΔΕΘ

Με την συνεργασία της Π.Ε. Σερρών η SERRES AGRIBUSINESS – Χωρίς SEREXPO λόγω πανδημίας

Την διαβεβαίωση πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις ερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Σερρών έδωσε ο σημερινός πρόεδρος του ΕΒΕΣ, εκπλήσσοντας στην πρώτη του συνέντευξη, τόσο φίλους όσο και αντιπάλους και μάλιστα σαράντα ημέρες μετά την απροσδόκητη απώλεια του τέως Προέδρου, κ.Χρήστου Μέγκλα, που αποτέλεσαν σύμφωνα με τον κ.Μαλλιαρά, ημέρες πένθους εις μνήμην και προς τιμήν του προσώπου του πρώην προέδρου.

Στόχος μας, όπως έχω ξαναπεί, είναι να συνεχίσουμε το πλούσιο έργο του προκατόχου μου, τις δράσεις και τους θεσμούς που είχε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και το όραμα του για το Επιχειρηματικό Κέντρο.

Με την επισήμανση αλλά και την αναφορά στο χώρο του Επιχειρηματικού Κέντρου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» ο κ. Μαλλιαράς δεσμεύτηκε στην αξιοποίηση και την αναβάθμιση του χώρου αυτού , που όπως ανέφερε, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτών και επισκεπτών από όλη τη χώρα αλλά και όλα τα Βαλκάνια.

Πρόσθεσε πως η υλοποίηση του έργου ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ήδη έχει εγκριθεί, τόσο για τον εκσυγχρονισμό, όσο και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου και μάλιστα ήδη τρία από τα συνολικά υποέργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και δήλωσε αισιόδοξος πως σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργολαβικές εργασίες.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου η τελετή ονοματοδοσίας σε Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Όσον αφορά την τελετή ονοματοδοσίας του Επιχειρηματικού Κέντρου, μας ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του SERRES AGRIBUSINESS σε ειδική ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του πρωην Προέδρου στην Σερραϊκή κοινωνία.

Αναβάλλεται η φετινή SEREXPO – Ξεκινούν οι ετοιμασίες για τη SEREXPO 2022

Παρά την μεγάλη του επιθυμία για την πραγματοποίηση της φετινής SEREXPO , δυστυχώς, η διοίκηση του Επιμελητηρίου ομόφωνα αποφάσισε πως η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η χώρα μας, δεν επιτρέπει την πραγματοποίησή της.

Πάντως ο ίδιος ο κ.Μαλλιαράς δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για του χρόνου και δεσμεύτηκε ότι η SEREXPO του 2022 θα ανταμείψει τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες που την στερήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια»
 

SERRES AGRIBUSINESS  σε συνεργασία με τη Π.Ε. Σερρών

Ο κ. Μαλλιαράς προανήγγειλε τέλος τη διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS» από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι Συνεδρίες του SERRES AGRIBUSINESS, θα αφορούν τον Αγροτουρισμό & Οίνο, τη νέα ΚΑΠ καθώς και την Αγροδιατροφή αλλά και τα τοπικά προϊόντα, καθώς ο Νομός Σερρών αποτελεί τον πιο πρόσφορο τόπο για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα με συμμετοχή με μεγάλο ποσοστό στην εγχώρια αγροτική οικονομία και πλήθος πλουτοπαραγωγικών πηγών.

«Στόχος μας είναι το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για να διαδραματίσει ο Νομός μας τον ηγετικό ρόλο που δικαιωματικά του αξίζει στον τομέα αυτό» κατέληξε ο κ.Μαλλιαράς, ενώ έκανε γνωστό πως το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει και φέτος στην 85η ΔΕΘ, στο Περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου συμμετέχει σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα.