Σέρρες: Πέμπτος θάνατος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου! 25 κρούσματα κορονοϊού σε 10 ημέρες!

Ένας άνδρας 62 ετών από τις Σέρρες είναι το πέμπτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στον Ν Σερρών.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ήδη από το Σάββατο καταγράφονται 37 κρούσματα του ιου του Δυτικού Νείλου και 40 στην υπόλοιπη χώρα, από τα
οποία τα 29 είναι ασθενείς με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ και τα 8 ΧΩΡΙΣ
εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Από την αρχή της περιόδου 2020, μέχρι και σήμερα φαίνεται πως έχουν διαγνωστεί, δηλωθεί και διερευνηθεί εβδομήντα επτά (77) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εξήντα τρία (63) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα τέσσερα (14) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Ιός του Δυτικού Νείλου: 10 οι θάνατοι μέχρι σήμερα

Έχουν καταγραφεί εννέα (9) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 66 ετών και αν προσθέσουμε και το χθεσινό δικό μας γίνονται δέκα τα θύματα.

Όσο για τον κορονοιό τις τελευταίες 10 ημέρες κατεγράφησαν στην Π.Ε. Σερρών 25 κρούσματα, με αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα επικινδυνότητας της Π.Ε. Σερρών από γαλάζιο σε μπλε.

Πράγμα που μας αλλάζει και χρώμα, καθώς μας βάζει στην 3η από τις 4 κατηγορίες επικινδυνότητας.

Βέβαια καλό είναι να προσέχουμε, μιας και έχουμε στο νομό τρία γηροκομεία, δύο προσφυγικές δομές, μία φυλακή και ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία….

Σκεφτείτε πως με τα μισά κρούσματα είχαμε το Απρίλιο κλειστεί στα σπίτια και είχαμε κλείσει και τις επιχειρήσεις

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπετε να επαναληφθεί…