Θεόφιλος Λεονταρίδης: Σπουδαία στιγμή εθνικής αυτογνωσίας η σημερινή..

Οφείλουμε τον δέοντα σεβασμό και ευγνωμοσύνη στους Ήρωες του ΄21, που με πίστη και αυταπάρνηση μας χάρισαν την Ελευθερία

Ο Αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία ντύνει στα γαλανόλευκα την Υφήλιο από την περηφάνια του Ελληνισμού, λέει από την πλευρά του ο Θεόφιλος Λεονταρίδης

Και συνεχίζει o Θεόφιλος Λεονταρίδης: «Η ανάδειξη της Επανάστασης του ΄21 ως Ελληνικού και διεθνούς γεγονότος αλλά και ο αναστοχασμός γύρω από την Ιστορική πορεία του Ελληνικού κράτους έχει τεράστια σημασία για την πατρίδα μας.

Ας αναλογιστούμε όλοι τη σύγχρονη ιστορία μας, να αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές μας, αλλά και να σταθούμε στις όποιες αδυναμίες μας εξετάζοντας παράλληλα ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε για το μέλλον.

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Η σημασία της μεγάλης αυτής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ΄21 πρέπει να γίνει μια σπουδαία στιγμή εθνικής αυτογνωσίας, επανεκτίμησης και ερμηνείας, με σύγχρονο και ψύχραιμο βλέμμα, των μεγάλων γεγονότων της δύσκολης όσο και θαυμαστής πορείας, που οδήγησαν στην Ελλάδα του σήμερα.

Γιατί πιστεύουμε πως τα οράματα και οι αξίες, που ενέπνευσαν τον Αγώνα, είναι τα ίδια με αυτά που εμπνέουν και συνεχίζουν να εμπνέουν και να κινητοποιούν τον Ελληνισμό σε όλη τη διαδρομή του.

Και ο κ. Λεονταρίδης τελειώνει λέγοντας πως με πυξίδα το Ηρωϊκό Πνεύμα του ΄21 οφείλουμε να αναβαθμίσουμε το πολύτιμο κληροδότημα του Αγώνα σε κοινή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για ένα καλύτερο … μέλλον.

Η μέρα αυτή καθιερώθηκε το 1838 Από την Κυβέρνηση του Όθωνα!

Βέβαια σήμερα έχουμε γιορτές και ..πανηγύρια μιας και γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μια «γιορτή» που κανονικά γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο , αλλά και σε χιλιάδες άλλα κέντρα των Ελλήνων της διασποράς.

Η ημέρα αυτή βέβαια είναι μια επίσημη αργία και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ συνήθως οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, είτε την ίδια ημέρα είτε σε μεγάλες πόλεις την προηγούμενη.

Μη νομίζετε όμως ότι αυτός ο εορτασμός καθιερώθηκε από την αρχή της απελευθέρωσης

Απλά αυτή η ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 από την Κυβέρνηση του Όθωνα.

Δείτε επίσης