Κυρίαρχη η θέση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στον εθνικό σχεδιασμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, η προώθηση των δράσεών του και η ένταξή τους στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον οποίο είχαμε σήμερα μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον κ.Αυγενάκη τους βασικούς άξονες της πρότασης του Δήμου Σερρών για την περαιτέρω αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, του μοναδικού Αυτοκινητοδρομίου   στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια», επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Πιστεύω ότι με τη συνδρομή και του συντοπίτη μας Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα έχει κυρίαρχη θέση στον εθνικό σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι μοναδικό πλεονέκτημα να έχουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή»,   κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Λευτέρης Αυγενάκης: θα εξετάσουμε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ολοκληρώνει ο Δήμος

«Με τον Δήμαρχο Σερρών μοιραζόμαστε την ίδια διάθεση για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, η οποία δεν αφορά μονάχα στην εξασφάλιση και διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, με τα γνωστά πολυποίκιλα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τη συνολική οικονομική ενίσχυση, αλλά πρωτίστως στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των υποδομών. 

Ζητήματα κρίσιμα που άπτονται στα ζωτικά θέματα ασφάλειας και κατ’ επέκταση στην καλλιέργεια της αναγκαίας κουλτούρας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά στην ελληνική κοινωνία. 

Σύντομα, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, θα εξετάσουμε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ολοκληρώνει ο Δήμος για την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου και τη μετατροπή του σε υπερσύγχρονη πίστα αγώνων, αντάξια της συνολικής πορείας ανάπτυξης στην οποία ωθείται τους τελευταίους μήνες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην πατρίδα μας». 

Αλέξανδρος Χρυσάφης

Μοναδικό πλεονέκτημα να έχουμε συμμάχους τον Αυγενάκη και τον Καραμανλή

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης από τη Πέμπτη για διάφορα ζητήματα και φυσικά στην ατζέντα του είχε τα θέματα της τηλεθέρμανσης και του Αυτοκινητοδρόμιου Σερρών. Ήδη όπως ανακοίνωσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόφιλος Λεονταρίδης, η κυβέρνηση θα στηρίξει τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση, μια διαβεβαίωση που «κύρωσε» και ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψη του με τον Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη. 

Ο Δήμαρχος παράλληλα μετά και τα θετικά σχόλια που άφησε σε όλους τους επισκέπτες η ανανεωμένη πίστα του Αυτοκινητοδρομίου μας, επισκέφτηκε και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την περαιτέρω αξιοποίηση του αναφορικά με εκδηλώσεις μηχανοκίνητου Αθλητισμού και διάφορα ακόμα. 

Σκοπός της δημοτικής αρχής εξάλλου είναι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών να είναι την επόμενη ημέρα στο «καλεντάρι» της κυβέρνησης κάτι που χρειάζεται διάθεση και  στήριξη από όλους, πόσο μάλλον από αυτόν που έθεσε τις βάσεις για την αναβάθμιση του πριν μερικούς μήνες, τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή που φυσικά ο Δήμαρχος ευχαριστεί στη δήλωση του.